AU putoaa Futsal-Liigasta

0
Luottovasurit Rei Hoda ja hattutempun iskenyt Aladin Ljesnjanin. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

SoVo–AU 11–3 (9–0).

FUTSAL Alastaron Urheilijoiden futsalkausi päättyy putoamiseen liigasta. Asia sai sinetin sunnuntaina, kun AU taipui SoVon vieraana. Sarjaa on jäljellä enää yksi kierros, joten AU ei voi saavuttaa viiden pisteen päässä olevaa Golden Futsal Teamia.
Kauden yksi heikoimmista esityksistä ei jättänyt muuta positiivista muisteltavaa kuin nuoren Aladin Ljesnjaninin hattutempun. Alastarolta nähtiin kammottava ensimmäinen jakso, joka sisälsi laajalla rintamalla paljon syöttöhasseja ja murhuiluja sen verta paljon, että kotijoukkueella oli äärimmäisen helppo työ pistää palloa pussiin. Valitettavan paljon näkyi myös se, että johtajuutta puuttui kentältä, kun kapteeniston Tuomas Happonen ja Aleksi Pekonen joutuivat jäämään sivuun oksennustaudin ja kuumeilun vuoksi.

Sarjasta putoaminen on AU:lle jättipettymys ja alisuoriutuminen potentiaaliin nähden. Valmentaja Sami Happonen kertoi tuntemuksensa ottelun jälkeen.
– Olipahan karmea ensimmäinen puoliaika. Huonoin yksittäinen puoliaika millään sarjatasolla meiltä, eikä SoVon tarvinnut kuin tehdä lahjoistamme. Siitä heille toki kunnia, he olivat tehokkaita. Ehkä meillä ei sitten kuitenkaan ollut enää riittävästi uskoa siihen, että voimme vielä sarjassa säilyä, vanhin Happosen veljeksistä puntaroi.
Nyt kun Ykkönen kutsuu, hän haluaa, että AU lähtee kehittämään toimintaansa oma peli edellä. Joukkue ei saa taantua, vaan tavoitteena on pelata paremmin kuin koskaan.
– Uskon, että olemme nousijasuosikkeja, kunhan vaan saamme rungon pidettyä mahdollisimman hyvin kasassa. Vaikka putoaminen koittikin, on tälläkin kaudella jotain eteenpäin menoa ollut. Pallollinen peli on ihan hyvää, mutta nyt on palattava myös perusasioiden pariin. Tässä lajissa on kuitenkin kyse siitä, että hyökkäyspäässä tehdään maaleja ja oma pää pysyy puhtaana. Tällä kaudella olemme maksaneet paljon oppirahoja, ehkäpä pallollinen peli on myös kehittynyt puolustuksen kustannuksella.
– Ensi kaudella pitää oppia jälleen voittamaan ja puolustamaan. Mutta emme me nollista lähde liikkeelle. Joukkueelle olen sanonut, että tämä kausi korjataan viimeistään ensi kaudella. Kun liigaan nousemme takaisin, olemme valmiimpia.

Jatkosopimuksia voinee odotella pikaisella aikataululla. Edessä on silti uusi luku tarinaan.
– Itselle jäi niin paljon hampaankoloon, että vielä jaksaa jatkaa ja toivon sydämestäni, että pelaajat ja muu yhteisö jaksaa vielä myös uskoa uuteen nousuun. Hyökkäyksillä voitetaan otteluita ja puolustuksilla mestaruuksia, ja ”mestaruutta” me lähdemme hakemaan, Happonen päättää.
AU on mahdollista nähdä viimeisen kerran tänä vuonna liigatasolla, kun se pelaa runkosarjan päätösottelun tulevana lauantaina Loimaan liikuntahallissa. Tuolloin vastassa on Vehmaisten Urheilijat, jonka AU haluaa tiputtaa mukanaan Ykköseen, joten siinä mielessä luvassa on sähköinen peli.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän