Bisons varmisti sarjapaikkansa trillerissä

0
LL arkisto/Anu Vuorinen.

KORIPALLO Kobrat–Bisons 83–85.
Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan kamppailu Lapuan Kobrien ja Bisons Loimaan välillä oli ennakkoasetelmiltaan ladattu täyteen mielenkiintoa. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa panosta, sillä voitolla Bisons varmistaisi sarjapaikan, kun taas Lapua varmistaisi playoff-paikan. Tällä kaudella seitsemän kertaa alle kuuden pisteen marginaalilla hävinnyt Bisons osoitti ottelun loppuhetkillä kasvaneensa vaikeista ajoista hakien vierasvoiton ja sitä kautta varmistetun sarjapaikan ensi kaudelle.
Ottelusta tiedettiin tulevan Bisonsille haastava, sillä Kobrat oli onnistunut voittamaan kaikki kauden aiemmat kolme kohtaamista. Helpolla kotijoukkue ei tälläkään kerralla nahkaansa myynyt vaan otti ottelun komentoonsa alkuminuuteilla vieden ensimmäisen viisi minuuttia tylysti 14–5. Bisons ei kuitenkaan hätkähtänyt, ja etenkin avauspuolikkaalla vahvasti pelannut Dylan Painter (16p/10l) piti loimaalaisia iskuetäisyydellä.
Puoliajan jälkeen ottelu eteni ”kori korista” -periaatteella eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kaulaa. Bisons löysi heittojyväänsä kolmen pisteen viivan takaa muun muassa parhaan pistemiehen Isaac Davidsonin (17p/4l) sekä kauden parhaan pelinsä pelanneen Tiitus Kuukkasen (8p/2s) osuessa tärkeissä kaukoheitoissa. Kokonaisuudessaan Bisons heitti kaaren takaa 40 prosentin tarkkuudella, mikä on kauden keskiarvoon nähden reilu parannus tärkeässä ottelussa.
Viimeisellä neljänneksellä Bisons osoitti alkukauden tiukkojen pelien tappioiden kääntyneen henkiseksi voimavaraksi. Vaikka Kobrien Joona Tuomala onnistui peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmen pisteen heitoissa vieden isännät johtoon, ei Bisonsin ote herpaantunut. Devon Goodmanin riiston jälkeiset kaksi pistettä toivat ottelun tasoihin, ja viimeisellä sekunnilla DeVante Brooks (13p/3l) kävi tippaamassa koriin Davidsonin layupin jälkeisen irtopallon, mikä varmisti Bisonsin sarjapaikan Korisliigassa. Tilanne tarkastettiin vielä videolta, mutta se ei muuttanut tosiasiaa.
Bisonsin päävalmentajaksi kesken kauden hypännyt Konsta Mastomäki oli liikuttunut ja onnellinen sarjapaikan varmistuttua jo ennen päätöskierrosta.
tosiasiaa.
– Pelaajille iso hatunnosto tuosta effortista, jolla he ovat koko kauden painaneet läpi. Tänään tiukka ottelu kääntyi eduksemme ja mihin paikkaan. Koko kauden läpi joukkueemme asenne on ollut erinomainen emmekä ole painaneet päitä pensaaseen vaikeina aikoina. Olen todella onnellinen, että sarjapaikka varmistui ennen kauden viimeistä ottelua, Mastomäki kommentoi.
Bisons pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina, kun kauden päätteeksi 1. divisioona A:han putoava Lahti Basketball saapuu Loimaan liikuntahalliin. Bisons on voittanut kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista lahtelaisia vastaan. Mastomäki alleviivaa, että viimeisestä ottelusta ei ole tulossa ulospuhallusta joukkueen suunnalta.
– Haluamme vielä kerran tällä kaudella kiittää hienoa kotiyleisöämme, ja mikäs olisi parempi tapa kuin päättää kausi kuin kotivoitto, Mastomäki summaa.