Bisons kauden seitsemänteen voittoonsa Lahden kustannuksella

0

Lahti Basketball–Bisons 64–82.

KORIPALLO Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa oli keskiviikkona ohjelmassa äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu, kun sarjapaikkansa puolesta kamppailevat Bisons Loimaa ja Lahti Basketball kohtasivat toisensa Lahdessa. Bisons oli voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista, eikä keskiviikko tehnyt poikkeusta tähän saldoon.

Jos edellisessä kamppailussa Loimaalla Bisons jäi ensimmäisellä neljänneksellä telineisiin, oli sen sisääntulo otteluun Lahdessa täysin päinvastainen. Bisons karkasi heti ottelun alussa 0-9 -johtoon vieden ensimmäisen jakson nimiinsä peräti 7-22. Lahti Basketball ei saanut Bisonsin hyökkäyspelaamista kuriin millään lailla. Kotijoukkueen pelin perustuessa pitkälti nopeisiin hyökkäyksiin ja kolmen pisteen heittoihin, ei sillä ollut mahdollisuutta toteuttaa omaa pelitapaansa Bisonsin päästessä organisoimaan puolustuksensa korien jälkeen.

Ero kasvoi puoliaikaan mennessä jo 22:n pisteen suuruiseksi, kun Bisons lisäsi toisella jaksolla vettä myllyyn. Koko kauden vahvasti korin alla pelanneet Dylan Painter (21p/13l) ja DeVante Brooks (21p/15l) omistivat Lahden Suurhallin kolmen sekunnin alueet molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue Lahdelta ei löytynyt pysäyttäjiä Bisonsin härkämäiselle kaksikolle missään vaiheessa ottelua.

Kolmannella jaksolla LaBa teki oman ”runinsa”, jolla se pyrki vielä päästä peliin mukaan. Oli vähintäänkin odotettavaa, ettei kotijoukkue halvalla nahkaansa myisi ja muutamilla isoilla onnistumisilla se pääsi kurkkimaan Bisonsin olan yli. Ero kapeni Bisonsin kannalta pahimmillaan yhdeksään pisteeseen kolmannen jakson loppuun mennessä, mutta viimeiselle neljännekselle saapui sisuuntunut Biisonilauma. Kapteeni Vesa Heinosen onnistuminen kaaren takaa, sekä erinomaiset otteet puolustuspäässä ottelun ratkaisuhetkillä viimeistään katkaisivat LaBa:n selkärangan.

Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Kolme jaksoa peli meni tänään täysin meidän ottelusuunnitelman mukaan. Kolmannella jaksolla hyökkäyksemme passivoitui hieman liikaa ja päästimme Lahden tulemaan iskuetäisyydelle. Viimeisellä kympillä näytimme luonnetta ja onnittelut pelaajille myöskin hienosta voitosta. Seuraava ottelu tulee nopeasti ja kyse on hyvin pitkälti palautumisesta perjantain ottelua varten.

Biisonilauman nenät suuntaavat perjantaina jo kohti Kotkaa, kun vastaan asettuu alemmassa jatkosarjassa pykälän edellä oleva KTP-Basket. Kauden aikaisemmista kolmesta ottelusta Bisons on onnistunut voittamaan kaksi ja edellisessä kohtaamisessa helmikuun alkupuolella Bisons nappasi kotivoiton. Biisoneiden kautta on kaiken kaikkiaan jäljellä viisi ottelua ja seuraavan kerran joukkue nähdään kotiparketilla viikon kuluttua perjantaina 15. päivä, kun vastaan asettuu Tampereen Pyrintö.