Elinvoimalupaus on etappi

0
Yrittäjäjärjestöjen puheenjohtajat Leena-Maija Pärssinen, Juuso Hulmi ja Turkka Leminen (toinen oik.) sekä Loimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki ja kaupunginjohtaja Jari Rantala virallistivat kaupungin ja yrittäjien suhteen allekirjoittamalla elinvoimalupauksen.

Kuusi allekirjoittajaa suihki nimet suitsait kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen puolesta elinvoimalupaukseen kaupungin ja elinkeinojen aamukahveilla, mutta se ei vielä riitä.

– Tämän jälkeen pidetään palaveri siitä, miten edetään, Loimaan Yrittäjien puheenjohtaja Turkka Leminen sanoo.

Allekirjoittajina olivat Loimaan kaupunki, Loimaan Yrittäjät, Alastaron Yrittäjät, Loimaan Kauppa ja Palvelut sekä Loimaan Seudun Yrittäjänaiset.

Lupausta seuraa ohjelma elinvoimaisuuden parantamiseksi.

Loimaan Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen Ville Manner vinkkaa, että Loimaalla on hyvä etu, sillä esimerkiksi Naantali ja Kaarina ovat jo tehneet omat elinvoimaohjelmansa, joista voi katsoa mallia.

– Ja tehdä sitten vielä paremmin.

Elinvoimayhteistyöhön kuuluu sekin, että kerätään yhteen ja tuodaan esille sitä, mitä jo on tehty

– Tyytyväisiä ollaan siihen, miten parin viime vuoden aikana on menty eteenpäin, Juuso Hulmi Alastaron yrittäjistä toteaa.

Sekä Loimaan Kauppa ja Palvelut -yhdistyksen että Yrittäjänaisten puheenjohtajana toimiva Leena-Maija Pärssinen kiittelee, että hyvä pohja kaupungin ja yritysten yhteistyössä Loimaalla on jo pitkältä ajalta.

– Ei tässä ihan alusta aloiteta.

Paljon on saatu aikaan, mutta kaikki ei vielä ole kohdallaan.

Tähtäimessä on yhtenäinen ääni ja tarkoituksena on sitoutua ja sitoututtaa toisiakin vielä enemmän elinvoimaisuuden edistämiseen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki (kesk) summaa.

Varaa parantaa on kaupunginjohtaja Jari Rantalan mukaan ainakin yritysvaikutusten arvioinnissa päätöksiä tehdessä.

– Aina siinä ei olle onnistuttu, hän sanoo ja nostaa pohdittavaksi muun muassa sen, millä mittarilla arviointia tehdään.

FAKTA

Elinvoimalupaus

Loimaan kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen allekirjoittamalla elinvoimalupauksella sitoudutaan edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta ja Loimaan veto- ja pitovoiman vahvistumista.

Painopistealueet:

Toimiva vuoropuhelu

Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit

Yrittäjämyönteiset hankinnat

Yritysvaikutusten arviointi

Kuntabarometrin hyödyntäminen ja elinvoimaohjelmatyön käynnistäminen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän