Helpadelin avajaisviikonloppu sujui notkeasti

0
Loimaalla padelvalmennusta antava Mauri Kurppa ja Suomen rankingvitonen Axel Waris voittivat sunnuntain näytösottelun. Ottelua saapui seuraamaan yleisöä hallin täydeltä.

PADEL Viikonloppuna vietettiin Helpadelin avajaisviikonloppua avoimilla ovilla. Lauantaina pääsi testaamaan lajia vapaasti ja seuraamaan näytösotteluita. Sunnuntaina kisailtiin 16 parin Powered by Lähitapiola -turnaus, jossa voittoon iskivät Harri Kivipelto ja Teemu Virtanen.

Sunnuntain yleisömagneettina oteltiin vauhdikas Suomen kärkipelaajien välinen näytösottelu, jossa turkulaiset Santtu Elo ja Karri Ojanen taipuivat Mauri Kurpalle ja Axel Warikselle erin 2–1.

– Varsinkin nyt sunnuntaina on ollut todella hyvin porukkaa liikkeellä. Uudistuksen myötä muutenkin porukka on hyvin alkanut löytämään kentille takaisin ja pelaajia on riittänyt mukavasti, Helpadelin koordinaattori Sanni Kiviniemi iloitsi.

Helpadelin omistajan Juuso Helanderin mukaan toiminnan siirtyminen Padel Club Finlandilta täysin loimaalaisvetoiseksi luo loistavia mahdollisuuksia. Ison ketjun alaisuudessa toimiminen parin vuoden ajan loi hyvän pohjan osaamiselle, ja nyt toiminnasta pystyy tekemään joustavaa ja paikallista.

– Tämä on huomattavasti notkeampi organisaatio, ja pystytään paremmin vastaamaan asiakkaiden toiveisiin. Siihen meidän pitää keskittyäkin ja kysellä asiakkailta aktiivisesti, että mitä he tuumaavat, Helander kommentoi.

Yrityksen brändistä ja markkinoinnista yhdessä Kiviniemen, Mikko Kärrin ja Mauri Kurpan kanssa vastaava Helander kertoo Helpadelin lähteneen liikkeelle perinteistä urheilumarkkinointia rohkeammalla, tai ainakin siitä poikkeavalla otteella.

– Halusin tämän projektin kanssa lähteä tekemään jotain selkeästi erilaista. Halutaan vähän testata, että mikä toimii ja mikä ei. Toimivia juttuja hyödynnetään sitten muuallakin Saviseudun investointibisneksessä.

Luotto lajin kiinnostavuuteen omistajalla ja koordinaattorilla on kova. Heidän uskoaan vahvistaa myös näytösottelussa pelannut, Suomen padelrankingin viidenneksi sijoitettu ammattilaispelaaja Axel Waris.

– Padelista nostetaan esille lähes pelkästään negatiivisia asioita, ja ihmisille tulee kuva jonkinlaisesta ”padelkuplan” puhkeamisesta. Vaikka totuus on se, että harrastajamäärät ja kilpailujen taso ovat valtavassa nosteessa, Loimaalla ensimmäistä kertaa pelannut Waris kertoi.

Waris jätti tutkimusassistentin työt Åbo Akademissa viime vuonna keskittyäkseen täysillä padeliin. Hän on ollut aktiivisesti myös Suomen Padelliiton toiminnassa mukana ja näkee harrastajamäärän noususta huolimatta lajissa selkeitä kehityskohteita.

– Halleja tuli liikaa ja liian nopeasti. Nyt valtaosalle kuitenkin on löytynyt uudet toimijat ja toiminta halleissa pyörii terveemmin ja tasaisemmin. Junioripuolella olisi paljon kehitettävää ja ehkä juuri sitä aluetta haluan jatkossa olla mukana kehittämässä.​

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän