Hurrikaani tyrmäsi Savo Volleyn

0

Hurrikaani–Savo Volley 3–1 (25–19, 25–27, 25–15, 25–18).

Hurrikaani-Loimaan ja Savo Volleyn välinen ensimmäinen välieräottelu oli täysin kotijoukkueen näytöstä. Kentällä ei periaatteessa ollut kuin yksi joukkue, ja se oli nimenomaan kotijoukkue. Hurrikaani osoitti viimeistään nyt, että se on valmis kevään mitalipeleihin.

Jo ottelun avauserä näytti koko ottelulle suunnan. Syöttöpelin lisäksi peräti 70 prosentin hyökkäystehot riisuivat savolaisvieraat aseista.
Greg Petty oli jälleen kerran kotijoukkueen selkäranka. Kevään koittaessa amerikkalaisesta on kuoriutunut Hurrikaanille tappavan tehokas täsmäase. Torstain-illan saldo oli 25 pistettä, viisi ässää ja hyökkäystehot 69 prosenttia.
Timo Tolvasen valmentama Savo Volley ei päässyt missään vaiheessa ottelua kunnolla haastamaan Hurrikaania.
– Tänään nähtiin kentällä todella paska Savo Volley. Ei voinut tulla meille yllätyksenä, että kaveri syöttää kotisalissa näin kovin. Nyt jäi vastaanottoporukalle kotimatkalle aikaa miettiä, miten jatkossa pelataan, Tolvanen puhisi.
Kokenut Tolvanen myönsi rehellisesti, ettei joukkueella ollut mitään mahdollisuuksia.
– Vaikka erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1–1, ei me oltu rehellisyyden nimissä lähelläkään voittoa.
Harvoin välieräpeli voi olla niin yhden joukkueen dominointia. Hurrikaanin pelaaminen oli niin vahvaa, etteivät Savon muutaman pisteen pisteputken heiluttaneet kotijoukkueen pelaamista yhtään.
Pettyn lisäksi Eetu Häyrinen osoitti olevansa isojen pelien mies. Hakkuri hyökkäsi 70 prosentin tehoilla, minkä lisäksi hänelle merkattiin viisi torjuntapistettä.
Kun kotijoukkueen molemmat laiturit olivat täyttä timanttia, jäi myös keskipelille mahdollisuus. Daenan Gyimah (17 pist. +12) sai Santeri Välimaalta 15 passia, joista kanadalainen survoi kenttään 12.

Savo Volleyn puolelta ei ketään noussut esiin, mutta maajoukkuehakkuri Joonas Jokela (20 pist.) oli lähimpänä omaa tasoaan.
– Oltiin aivan vastaantulijoita. Hurrikaani syötti hyvin, minkä takia jouduttiin ottamaan paljon riskejä omassa pelaamisessa. Ei saatu laitettua edes kapuloita Hurrikaanin rattaisiin, Jokela kertasi.

Vaikka Hurrikaanilta tiettyjen pelaajien pistesaldot ovat kaunista luettavaa, koko joukkue ansaitsi voiton. Libero Troy Gooch osoitti, että hän on valmis ottamaan vastuuta loimaalaisten vastaanotto- ja puolustuspelistä. Sen lisäksi Välimaa pelasi pudotuspelikevään parhaimman pelinsä.

Hurrikaani pääsee lauantain vieraspeliin Kuopioon avausvoitto taskussa. Vaikka ottelusarja on aivan alkutekijöissään, avausvoiton merkitys on suuri. Joukkue pääsee nyt vieraskentälle melko paineettomassa tilanteessa, ja vastaavasti Savon on liki pakko voittaa lauantaina. Vaikka ensimmäinen kohtaaminen oli selvä, vieraspelistä muodostuu varmasti tasaisempi.

Valtteri Arra