Hurrikaani tyrmäsi Tuto Volleyn tyylipuhtaasti

0

Hurrikaani–Tuto Volley 3–0 (25–16, 25–17, 25–20).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa oli puolivälierien ensimmäisessä kohtaamisessa tyly isäntä turkulaisille. Runkosarjan ykkösen ja kahdeksannen välinen tasoero näkyi karulla tavalla joukkueiden kohtaamisessa. Runkosarjan kolmessa kohtaamisessa Tuto onnistui voittamaan vain yhden erän Hurrikaanilta, ja lauantaina se ei ollut lähelläkään erävoittoa. Isännät pelasivat tuttuun tapaan vahvaa vastaanottopeliä, jonka jälkeen Santeri Välimaa tarjoili passia tasaisesti koko arsenaalille.
Ottelun alku olisi ollut herkullinen paikka altavastaajalle lyödä kapuloita ennakkosuosikin rattaisiin. Tämä yllätysmomentti jäi Tutolta käyttämättä, kun Hurrikaani nappasi heti alussa vahvan niskalenkin turkulaisista. Koko ottelun lopputuloksen kannalta murheellisin pelaaja Tutolta oli hakkuri Alek Rastamo, joka ei saanut hyökkäyssuuntaan juuri mitään aikaiseksi. Rastamon pistesaalis jäi yhdeksään, mutta teholukema peräti kolme pykälää miinukselle. Näillä lukemilla Tuto ei voi haastaa tasavahvaa Hurrikaania.
– Ei ollut tänään meiltä kauden parasta lentopalloa. Pelattiin hetkittäin hyvin, mutta hyökkäyspelaaminen oli meiltä tänään vaisua, Tuton päävalmentaja Jani Niskakangas valitteli.

Kotijoukkueen pelaaminen jatkui siitä, mihin se runkosarjassa jäi. Tällä hetkellä loimaalaisten pelaaminen on hyvin konemaista, ja sitä leimaa rauhallisuus. Lähes kaikki jatkopallotilanteet kirjattiin kotijoukkueen nimiin – ei pelkästään Greg Pettyn ansiosta, vaan koko joukkueen kollektiivisen ratkaisuvoiman johdosta.
Hurrikaanin ylivoimasta kertoo se, että seitsemän pelaajaa merkkautti itselleen vähintään pisteen. Hakkuri Eetu Häyrinen oli tehokkain 14 pisteellä, ja Pettyllä oli pisteitä 11. Sen lisäksi, Daenan Gyimah rohmusi neljä torjuntapistettä Nooa Marttilan tapaan.
Osittain Tuton heikkoa pelaamista voi selitellä Lauri Lehtosen poissaololla, mutta ihan kaikkea ei voi laittaa poissaolojen piikkiin. Jotta Tuto kykenisi nappamaan yhden vierasvoiton Loimaalta, se vaatisi koko joukkueen onnistumista. Nyt keskipelaaja Tatu Vuorenmaa (8 pist.) ja libero Ville Sihvonen jäivät liian yksin. Rastamon lisäksi Joska Förstin passipelaaminen vaatii lisää tarkkuutta ja juonikkuutta.

Ottelusarjan aloitus voi joskus olla ennakkosuosikille vaikea. Henkinen paine ja kotiyleisön odotusarvo saattavat kipsata joukkuetta, mutta nyky-Hurrikaani näyttää olevan juuri henkisesti vahva. Joukkueessa on muutama kokenut pelaaja, joiden läsnäolo rauhoittaa koko muun joukkueen pelaamista. Ja johtavien pelaajien on jatkossakin potkittava koko joukkuetta eteenpäin.
– Kyllä täytyy myöntää, että tätä peliä jännitin aika tavalla. Syksystä asti on kuitenkin odotettu pudotuspelejä, Hurrikaanin parhaana palkittu Häyrinen paljasti.
Häyrinen on yksi johtavista pelaajista, jonka esimerkki kentällä on menestyksen kannalta elintärkeää.
Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Kupittaalla, ja heti keskiviikkona pelataan jälleen Loimaalla. Välieriin edetään kolmella voitolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän