Hurrikaani varmisti runkosarjan voiton

0
Arkistokuva: LL/Anu Vuorinen.

Tuto Volley–Hurrikaani 0–3 (20–25, 18–25, 15–25).

LENTOPALLO Lauantai-illan paikalliskamppailussa Tuto Volleyta vastaan Hurrikaani-Loimaalla oli mahdollisuudet varmistaa runkosarjan voitto, kierros ennen runkosarjan päätöstä. Se edellytti, että loimaalaiset voittaisivat turkulaiset puhtaasti 3–0. Ja sen joukkue myös teki. Hurrikaani tuli heti ottelun alussa isännän elkein parketille. Nooa Marttilan kolmen ässän syöttövuoro erän puolivälissä katkaisi kotijoukkueen motivaation.
Toisessa ja kolmannessa erässä meno oli Hurrikaanin puolelta murskaavaa. Kun Greg Petty (18 pist. +14) johti ilotulitusta ja Eetu Häyrinen (15 pist. +11) säesti vieressä, ei alavireisellä Tuto Volleylla ollut mitään mahdollisuuksia. Isännät tekivät sen, minkä pystyivät, mutta jäivät jokaisella osa-alueella alakynteen. Tuton riveistä ei löytynyt ainuttakaan pelaajaa, joka olisi omilla suorituksillaan kyennyt Hurrikaania heiluttamaan.
– Me ladattiin koko viikko tähän otteluun. Ja oltiin hyökkäyspelissä todella kovia, kuten ollaan oltu koko kauden. Tällainen hyökkäyspelaaminen antaa mahdollisuudet voittaa, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa myönsi.

Hurrikaanin vastaanotto ei esittänyt aivan nappipeliä, mutta se ei Santeri Välimaan passipelaamista haitannut. Koko joukkue hyökkäsi yli 50 prosentin tehoilla, jolloin Hurrikaania on liki mahdoton voittaa.
– Oli itse asiassa meille hyvä asia, että vastaanotto ei ollut ihan kupissa. Jouduimme pelaamaan hiukan heikommastakin vastaanotosta, mikä valmistaa meitä hyvin tuleviin pudotuspeleihin, Välimaa tiesi.
Välimaan ja Pettyn lauantai-ilta oli suvereenia hyökkäyspelaamista. Kolmen metrin viivan takaa Petty tuhosi pallon toisensa jälkeen.
– Pelaan aika paljon fiiliksen mukaan. Ja minun on helppo pelata kutospaikalle, kun joukkueessa on liigan paras kutospaikan hyökkääjä (Petty), Välimaa kiitteli laituriaan.
Verkolle syntyi hetkessä myös hyökkäysuhka, kun Nuutti Niinivaaran loukkaantumisen jälkeen seura löysi Daenan Gyimahin. Tutoa vastaan Gyimah hyökkäsi sadan prosentin tehokkuudella. Ja ottelun viimeisen pisteen kanadalainen paukutti aivan pystyyn Kupittaan parkettiin.

Runkosarjan voitto on Hurrikaanin seurahistorian viides. Tällä kertaa se tuli harvinaisen tyylikkäällä suorituksella. Joukkue ei hävinnyt kertaakaan kaudella kahta peliä putkeen, ja samalla se on voittanut vähintään kahdesti pahimmat kilpakumppanit.
– Meillä on laadukkaita pelaajia, ja arki kunnossa. Olemme olleet myös joka pelissä hyvällä jalalla liikkeellä. Meillä on tällä kaudella ollut hyvä treenit ja levon suhde. Ollin (Kuoksa) ajatusmaailmassa laatu korvaan määrän. Kun tehdään, tehdään kunnolla, kapteeni Välimaa summasi.
Myös päävalmentaja oli tyytyväinen voitettuun runkosarjaan. Sen enempää Kuoksa ei kuitenkaan anna joukkueelleen lepoa, vaan lupaa alkavan viikon olevan fyysisesti kova.
– Alkavalla viikolla vedetään kovaa fysiikkaa, ja pallon kanssa pidetään vauhtia.
Runkosarjan päätöskierroksella Hurrikaani isännöi sarjakakkosta Akaa-Volleyta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän