Hurrikaanille kotivoitto ja sarja katkolle lauantaiksi

0

Hurrikaani–Tuto Volley 3–0 (25–19, 25–20, 25–22).

LENTOPALLO Kolmas puolivälieräottelu oli Hurrikaanin näytöstä alusta loppuun saakka. Kotijoukkue pesi kasvonsa edellispäivän vierastappion jälkeen tyylikkäästi eikä jättänyt mitään mahdollisuuksia turkulaisvieraille. Kun tiistai-iltana Kupittaalla Tuto Volley oli vahvempi, päivää myöhemmin loimaalaisjoukkue osoitti olevansa kuskin paikalla. Tällä kertaa Hurrikaanin tavaramerkkinä kaudella ollut vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli tutun tehokasta. Greg Pettyn (22 pist. 17) johdolla isännät myrskysivät Tuton yllätysmahdollisuudet kanveesiin.

– Kaveri hyökkäsi hyvin, emmekä löytäneet siihen lääkkeitä. Tulimme Loimaalle voittamaan, mutta ei vain onnistunut, Tuton parhaana palkittu Aleksander Rastamo (19 pist. +) kommentoi.

Ottelun avauserä oli Hurrikaanin näytöstä alusta saakka. Se onnistui pitämään aloitussyötön tarpeeksi vahvana eikä silti sortunut edellisten pelien tapaan syöttövirhesumiin. Kun ensimmäisen erän lopulla vieraat joutuivat vielä vaihtamaan kokeneen Jan Heleniuksen pois kentältä, se tylsytti entisestään Tuton ratkaisijoiden rintamaa. Helenius ei jäänyt edes vaihtopenkille vaan siirtyi välittömästi pukukopin puolelle eikä tämän jälkeen enää ilmestynyt kentälle.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani teki vain yhden hyökkäysvirheen, ja sen lisäksi se onnistui aikaisempia otteluita paremmin myös torjuntapelissä. Isoimpana mörkönä turkulaisille toimi Miika Haapaniemi, jonka torjuntasaldo näytti pelin jälkeen viittä.

Kolmannessa erässä pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkue oli hetken ajan kuskin paikalla. Se nappasi Rastamon johdolla 10–5-johtotilanteen, mutta pikkuhiljaa kotijoukkue kiilasi väkisin rinnalle. Erän lopulla tilanne tasoittui uudelleen, vaikka isännillä oli 21–16 johtotilanne. Väinö Rahkon ässäsyöttö siirsi Hurrikaanin ottelupallotilanteeseen ja sitä kautta otteluvoittoon.

Keskiviikkona Hurrikaani osoitti kotiyleisön edessä, että se oli osannut käsitellä edellisen illan shokkitappion oikein.
– Eilisestä tähän päivään oli pitkä vuorokausi. Ei tullut oikein uni silmään, Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa myönsi.
– Eilen kyllä sukellettiin. Joukkue on parhaimmillaan, kun ollaan kusessa.

Tuton käskijä Jani Niskakangas myönsi rehdisti joukkueiden eron. – Eilen sain olla tyytyväinen, mutta tänään en ollut. Hurrikaani hyökkäsi hyvin. Meidän pitää miettiä, laitetaanko riskikerrointa lauantaina syöttöön lisää.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Kupittaalla, jolloin Hurrikaanilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän