Hurrikaanille kotivoitto ja välieräpaikka

0

Hurrikaani–Tuto Volley 3-0 (25-14,25-21,25-13).

LENTOPALLO Hurrikaani- Loimaan ja TUTO Volleyn puolivälieräsarja ratkesi vasta viidennessä pelissä Loimaalla. Lauantai- iltana TUTO oli ottanut kotonaan Kupittaalla ottelusarjan toisen voiton, ja siirsi ratkaisun sunnuntaiksi Loimaalle. Ottelusarjalle tyypilliseen tapaan, tänäänkin Hurrikaani oli tyly isäntä, voittaen puhtaasti. Ottelusarjassa jokainen ottelu päättyi kotivoittoon, joten kotiedulla oli todellakin merkitystä.

– Tänään meiltä ei peli lähtenyt oikein käyntiin. Tosin, Hurrikaani pelasi todella vahvasti, TUTOn käskijä Jani Niskakangas kommentoi. Niskakangas ei sunnuntaina saanut joukkuettaan siihen lentoon, millä se oli lauantaina kaatanut Hurrikaanin Kupittaalla. Päivää myöhemmin Hurrikaani oli vahva vastaanotto- puolustuspelissä, mikä takasi sille hyvät hyökkäyspaikat. Ottelun ratkaisu oli yksinkertaisesti Greg Petty (21 pist. +12). Amerikkalainen oli täysin omassa kastissaan hyökäten lähes 60 % tehoilla. Pelilliset ongelmat oli nyt turkulaisilla, jotka eivät löytäneet laitaosastolta tarpeeksi tehoja. Eniten yössä oli hakkuri Alek Rastamo, joka teki ensimmäisen pisteensä vasta toisessa erässä.

Ratkaisupelissä kotijoukkue osasi paremmin käsitellä painetilan ja onnistui nostamaan pelin tasoa ratkaisevasti. Pettyn tapaan Eetu Häyrinen oli pelipäällä. Ottelun alussa Häyrinen oli niukalla passikuormalla, mutta erityisesti syöttöruudussa miehellä kulki vahvasti. Häyrinen saldosi peräti neljä ässää, pitäen turkulaisten vastaanottoa jatkuvasti varpaillaan.

Kahden erän jälkeen TUTO oli selkä seinää- vasten tilanteessa. Sen olisi tarvinnut voittaa kaikki loput erät, voittaakseen ottelun. Joukkueen paras puhti oli kuitenkin sulanut pitkän erätauon aikana pukukopissa ja päätöserästä muodostui Hurrikaanin totaalinen teurastus.

Ottelusarjan viimeisessä pelissä runkosarjan voittaja pääsi sille tasolle, millä se oli pelannut koko runkosarjan. Petty johti hyökkäyspeliä ja koko joukkue puolusti uhrautuvasti. Kun ottelusarjan aikana paljon harmaita hiuksia tuottanut nelospaikan hyökkäys oli sunnuntaina kunnossa, ei turkulaisille jäänyt kuin statistin osa.

Hurrikaani joutui puolivälieräsarjassa yllättävän koville. TUTO Volleyn pelitaktiikka oli loimaalaisten kannalta ilkeä. TUTO pyrki pelaamaan vähillä virheillä ja samalla se onnistui torjunta- puolustuspelissä ajoittain näyttävästi. Ottelusarjan tasaisin suorittaja loimaalaisilta oli Eetu Häyrinen. Hakkuri osoitti, että kokemus on keväällä valttia. Vaikka ottelusarjasta muodostui jännitysnäytelmä, runkosarjan voittaja osasi asennoitua ”kuolemanotteluun” täydellisesti. Se lupaa hyvää myös välierävaiheeseen, jossa vastaan asettuu Savo Volley.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän