Hurrikaanille voitto päätöskierrokselta

0

Hurrikaani–Akaa-Volley 3–2 (25–19, 22–25, 32–34, 25–23, 15–10).

Hurrikaani-Loimaa sinetöi liigahistorian viidennen runkosarjan voiton kotiottelussa Akaa-Volleyta vastaan. Joukkueet olivat jo ennen illan peliä varmistaneet sijoituksensa: Hurrikaani ykkönen ja Akaa-Volley kakkonen. Siitä huolimatta molemmat valmentajat vannoivat, että joukkueet pelaavat tosissaan. Ja näin todella myös kävi. Kauden isoin yleisömäärä, lähes 1100 katsojaa loi sellaisen kevättunnelman halliin, että molemmat joukkueet syttyivät näyttämään parastaan. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä erää joukkueet pelasivat ykköskokoonpanoilla, pitkän erätauon jälkeen peliaikaa sai vähemmän pelanneet pelaajat. Molemmat valmentajat olivat samaa mieltä, että ottelun taso ei juurikaan laskenut, vaikka muutoksia kokoonpanoihin tehtiin kahden erän jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää oli tasaista pelaamista. Voitetun pisteen eteen molemmat joukkueet joutuivat tekemään töitä tosissaan. Vaikka hyökkäysprosentit eivät olleet korkeat, se johtui enemmän torjunta- ja puolustuspelaamisen tehokkuudesta. Kentällä esiintyi myös kaksi Mestaruusliigan parasta liberoa, Troy Gooch ja Luis Pineau. Miehet esittivät ajoittain loistavia puolustusotteita, mitkä omalta osaltaan vaikeuttivat hyökkäysten päättämisiä.

– Meillä oli tänään hyviä ja heikkoja hetkiä. Ensimmäisessä erässä emme saaneet konetta oikein käyntiin, mutta toisessa erässä homma alkoi toimimaan. Oli hienoa pelata tässä tunnelmassa. Vaikka tauon jälkeen vaihdettiin runsaasti, pelin taso ei juurikaan laskenut, Akaan päävalmentaja Olli Kunnari kommentoi.

Alkuerät antoivat myös viitteitä siitä, minkälaiset asetelmat joukkueilla on alkaviin pudotuspeleihin. Akaalaiset olivat vahvoja syöttöruudussa, erityisesti kolme ässää syöttänyt Mikko Räsänen. Sen lisäksi heidän hakkurinsa Matej Smidl pelasi kaksi ensimmäistä erää vahvasti päättäen tehokkaasti jatkopallotilanteita. Kotijoukkueelta vastaanottopelaaminen oli laadukasta, mikä antoi isännille mahdollisuudet monipuoliseen hyökkäyspeliin. Greg Petty oli yksi täsmäaseista viime kauden joukkuettaan vastaan, mutta myös Nooa Marttila hyökkäsi ahkerasti.

Kolmessa viimeisessä erässä loimaalaisyleisö ja satakunta akaalaisfania näki tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta. Hurrikaanilta onnistui ykkösseitsikon takaa Alex Horn, joka paukutti hakkurin tontilta 13 pistettä. Samoin Pettyn korvannut Väinö Rahko onnistui hienosti.

Viiden erän ottelusta jäi vahva mielikuva, että joukkueet olivat oikeutetusti runkosarjan parhaat joukkueet. Tekemisen taso pysyi korkealla, eikä helppoja virheitä juurikaan tullut.
Isänniltä parhaana palkittiin Daenan Gyimah (11 pist. +3), joka oli varsinkin syöttöviivan takana tehokas. Peräti kolme ässää ja vahva torjuntapelaaminen antavat jatkossa joukkueelle paljon iloa.

– Haluan kiittää valmentajaa, joka laittaa meidät tekemään kovaa töitä joka päivä. Haluamme pelata parasta lentopalloa, kun pudotuspelit alkavat, kanadalainen paljasti.

Sen lisäksi hän kehui vuolaasti Loimaata ja seuraa, joka mahdollisti hänelle mahdollisuuden palata ammattilaiskentille.

Hurrikaanin kausi jatkuu pudotuspeleillä ensi viikon lauantaina, jolloin se aloittaa taistelun välierävaiheesta Tuto Volleyta vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän