Ikiliikkuja-viikolla huollettiin aivoja ja iloittiin liikunnasta

0
Eläkeliiton Loimaan Eloisat tanssi kepeästi esittäen yleisölle muutaman tanssiesityksen.

LOIMAA Heimolinnan salissa saattoi aistia tanssin huumaa ja iloa, kun Omat Pojat -orkesteri soitti tanssimusiikkia. Juhlasali oli täyttynyt tanssijoista, ja väkeä oli tullut paikan päälle kiitettävästi tanssimaan – tai ihan vain tapaamaan tuttuja.

Valtakunnallisen ikiliikkuja-viikon aikana järjestettiin liikunnallisia tapahtumia Loimaalla.

– Mikä onkaan sen parempaa kuin yhdistää aivojen huolto ja liikunta samaan pakettiin, kuten tanssissa esimerkiksi. Viikon ideana on kannustaa ihmisiä tutustumaan uusiin lajeihin ja liikkumaan mieleisellään tavalla, Loimaan kaupungin liikunnanohjaaja Tarja Mäki kertoi.

Väestön vanhetessa olisi tärkeää pysyä mahdollisimman pitkälle toimintakykyisenä.

– Aina on tärkeää lähteä sieltä kotoa pois jonnekin. Liikunnasta saa lisää voimaa vuosiin. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa liikuntaa. Mutta aina on liian aikaista lopettaa liikkuminen. Ja kukaan muu ei huolehdi sinusta itsestäsi kuin sinä itse. Vain sinä itse päätät, millaisen toimintakyvyn itse pyrit ylläpitämään, Mäki totesi.

Viikon teemana oli myös muisti.

– Elämme tällaisessa infoähkyssä, jossa tietoa tulee jatkuvasti kaikkialta, joten aivoista tulisi pitää huolta. On tärkeää voida rauhoittua ja hiljentyä välillä ilman mitään taustahälyä, eikä sitä älypuhelinta tarvitse katsoa jatkuvasti, Mäki muistutti.

Kaisa Hirvilinna ja Tapani vuorisalo olivat lähteneet tanssimaan pitkän tauon jälkeen.

– Emme ole käyneet sitten koronan tanssimassa. On oikein ihanaa päästä tanssimaan pitkästä aikaa. Tämä on kiva tapahtuma ja hyvä, että järjestetään päiväsaikaan, etteivät unirytmit mene sekaisin, Hirvilinna sanoi.

Taina Kuusisto kertoi tulleensa tapaamaan ihmisiä ja kuuntelemaan musiikkia.

– On ollut oikein kivaa kuunnella musiikkia ja tavata tuttuja. Tanssilattialle ei kukaan hakenut, mutta minun tulee liikuttua muutenkin. Ostin eilen seniorikortin, ja olen käyttänyt sitä jo kaksi kertaa. Minusta on mukavaa käydä uimassa, ja aion aloittaa taas kuntosaliharjoittelun.

Leila Uusimaa oli tullut niin ikään kuuntelemaan musiikkia.

– Tulin paikalle, kun on ollut pitkä tauko tanssitapahtumista. Olen kiitollinen siitä, että Loimaalla järjestetään meille ikäihmisille todella paljon tapahtumia ja tekemistä mielen ja kunnon ylläpitämiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän