Karkauspäivän sää sopi hiihtokisailuun

0
Oripääläinen Topi Tamminen, 9, lämmitteli ladulla hieman ennen kilpailua.

HIIHTO Aikaisemmin kovien pakkasten vuoksi perutut Oripään Hippo-hiihdot saatiin järjestettyä karkauspäivänä 29.2. Vapaa-ajankeskuksessa Kangastuvan maastoissa. Väkeä oli hyvissä määrin paikalla, sillä kilpailuihin osallistui lähemmäs 50 hiihtäjää.

– Olen iloinen, että kilpailut saatiin nyt järjestettyä ja saimme tehtyä laduille myös sopivat matkat hiihdettäviksi, Ville Auramaa Oripään Urheilijoiden hiihtojaostosta sanoi.

Alastarolta kisoihin tulleet Aatu, 6, ja Lauri Punki, 7, olivat juuri saaneet kilpanumeronsa ylleen, ja he kantoivat innoissaan suksia ja sauvoja alas kilpaladuille.

– Alastarolla on järjestetty nyt melkein joka viikko hiihtokilpailut, joten heillä on hyvää kokemusta ja intoa, äiti Henriikka Punki totesi.

Auramaan mukaan kisailijat olivat pääosin 4–12-vuotiaita, mutta Hippoihin voi osallistua heti, kun kykenee suksilla liikkumaan. Kilpailuvuoroaan odottanut oripääläinen Leo Salmenoja osallistui ensimmäisiin hiihtokilpailuihinsa vasta puolentoista vuoden iässä. Äiti Anna Lehtonen ja isä Miika Salmenoja kulkivat pienen hiihtäjän rinnalla.

– Itsekin olen käynyt näissä hiihtokilpailussa lapsena kilpailemassa, niin pitäähän tänne oma lapsi tuoda. Olemme muutaman kerran hiihtäneet Leon kanssa tänä vuonna kotona. Vähän sukset ovat vielä isot, mutta ne pysyvät nippusiteillä tukevasti kiinni, Lehtonen hymyili.

Oripääläinen Topi Tamminen, 9, kertoi lähtevänsä hyvillä mielin starttiin. Äiti Iida Tamminen-Sulkanen kertoi, että hiihto on hyvä harrastus lapsille.

– Ihanaa, kun on sellainen talvi, että on päässyt hiihtämään ja on saanut nauttia ulkokeleistä. Vaikka oli välillä kovia pakkasia, niin se on vain pukeutumiskysymys lasten kanssa. Olemme pääasiassa hiihdelleet kotinurkissa, Tamminen-Sulkanen kertoi.

Tapahtuman järjestivät Osuuspankki Harjuseutu, Oripään Urheilijat, Alastaron Urheilijat, Virttaan Nousu, MLL Oripään yhdistys, Pöytyän seurakunta ja Oripään Varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistys.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän