Kolme pankkia yhdistymässä Jokiläänin Osuuspankiksi

0
Arkistokuva: TS/Jori Liimatainen

LOIMAAN SEUTU Osuuspankit Humppila-Metsämaa, Ypäjä ja Jokioinen suunnittelevat yhdistyvänsä ensi vuoden alusta. Neuvotteluja on käyty talven aikana, ja yhdistymissuunnitelma allekirjoitettiin eilen. Esitys yhdistymisestä käsitellään kunkin pankin ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa kesäkuun 19. päivä. Uuden pankin nimeksi on tulossa Jokiläänin Osuuspankki.
Op Humppila-Metsämaan hallituksen puheenjohtaja Johanna Pättiniemi sanoo, että yksi keskeisimmistä syistä yhdistymiselle on Euroopan keskuspankin pankkeihin kohdistuvan sääntelyn voimakas lisääntyminen.
– Se asettaa pankeille jatkuvasti kasvavia vaatimuksia. Valvojan vaateet edellyttävät lähivuosina asiakaspalvelusta ja liiketoimintavastuista riippumattomien roolien lisäämistä organisaatioissa merkittävässä määrin. Se on meidän kokoiselle pankille käytännössä mahdotonta.
Yhdistymisen myötä aikaa ja resursseja jäisi Pättiniemen mukaan enemmän asiakkaiden palveluun, kun sääntelyn vaativat toimet hoitaisi kolmen sijaan yksi. Op Humppila-Metsämaan toimitusjohtaja Jari Salokangas sanoo myös, että tällä ratkaisulla saadaan turvattua juuri paikalliset pankkipalvelut.
– Op Humppila ja Metsämaa yhdistyivät näistä samoista syistä viisi vuotta sitten, Pättiniemi lisää.
Nykyisten konttorien on tarkoitus jatkaa entiseen malliin ja henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden pankin palvelukseen. Kokonaisvahvuus Humppilassa ja Metsämaalla on vielä tämän kuun ajan kahdeksan, mutta eläköitymisen myötä se putoaa huhtikuun alusta seitsemään. Uuden pankin aloittaessa kokoaikaisen työvoiman vahvuus on 20,4.
Pättiniemi ja Salokangas huomauttavat, että yhdistymisellä ei ole vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin ja ettei se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.