Leikitäänkö lääkäriä?

0
Arkistokuva / LL

Hyvinvointialue Varhalla on ollut kahden viikon aikana kaksi merkittävää uutista, jotka eivät kumpikaan varsinaisesti yllättäneet. Viime viikolla Varha julkisti toimipisteidensä lakkautussuunnitelmaluonnoksen. Lakkautettavien terveysasemien joukossa olivat Loimaan seudulta Alastaron ja Oripään terveysasemat (LL 16.3. ja 19.3.). Tällä viikolla Varhalta tuli tiedote, jonka mukaan Loimaan ja Oripään terveysasemien lääkärivaje on syventynyt entisestään vuosilomien ja osa-aikaisten töiden vuoksi.

Hyvinvointialueet kautta maan ovat jättimäisten ongelmien edessä, kun rahat eivät riitä palvelujen järjestämiseen ja henkilökuntaa on vaikea saada. Lääkäreiden ammattitaitoa tarvitaan silti edelleen myös Loimaan seudulla. Sen osoittaa aiemmin Loimaan Lehden nettisivuilla julkaistu syyhyuutinen, jossa Loimaalla työskentelevä terveyskeskuslääkäri kertoo ihmisiä tulleen vastaanotolle sen vuoksi, etteivät syyhylääkkeet ole tehonneet. Kun lääkäri on tutkinut kutinan syytä, on käynyt ilmi, ettei kyse ole syyhystä ensinkään.

Kun vastaanottoaikoja on tarjolla niukasti tai ei ollenkaan, monella voi tulla kiusaus leikkiä itse lääkäriä. Netin hakukoneista kun löytyy vastaus vaivaan kuin vaivaan. Tosin sen pätevyydestä ei ole takeita.

Jokakodin lääkärileikit ovat kuitenkin tulevaisuutta, jos hyvinvointialueiden rahoitusta ja sen myötä resursseja ei saada kuntoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän