Loimaan liikuntahallin yleisömäärän kasvattamista selvitellään

0
Pudotuspelit alkavat Hurrikaanilla lauantaina. Avoinna on, voiko Hurrikaani pelata finaalit Loimaan liikuntahallissa, jos loppuottelut tulevat joukkueelle ajankohtaisiksi tänä keväänä. Kuva: LL arkisto / Anu Vuorinen.

LOIMAAN kaupungin tekninen toimi selvittää parhaillaan, voiko liikuntahallin yleisömäärän ylärajaa kasvattaa. Nykyisellään halliin saa ottaa kerralla maksimissaan 1 260 henkeä. Tekninen johtaja Antti Korte sanoo, että selvityspyyntö on tullut lentopallojoukkue Hurrikaanilta.

– Kun pyyntö tulee, me rupeamme selvittämään sitä. Se palvelee tulevaisuudessa myös muita käyttäjiä.

Kaupunki on tilannut sitä varten toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun Suunnittelutoimisto Markku Kauriala oy:ltä hintaan 11 220 euroa. Korte sanoo, että erilaisten mallinnusten avulla selviää, onko yleisömäärän kasvattaminen mahdollista. Hän uskoo työn valmistuvan kesään mennessä.

– En uskalla luvata sitä aikaisemmin.

Mahdollisiin toimenpiteisiin hän ei halua ottaa kantaa ennen selvityksen valmistumista.

Lentopallon Mestaruusliigassa tiensä puolivälieriin selvittänyt lentopallojoukkue Hurrikaani tulee tarvitsemaan yleisömäärältään suurempaa hallia tänä keväänä, jos pelit kulkevat toivotunlaisesti. Toiminnanjohtaja Anssi Rämö sanoo heidän olleen sen vuoksi yhteydessä kaupungin suuntaan ja käyneen keskusteluja. Jos joukkue etenee puolivälieristä välieriin ja siitä finaaliin, Lentopalloliiton liigalisenssin mukainen vaatimus on, että yleisöä pitää mahtua katsomoon vähintään 1 500.

– Yritämme nyt saada asioita eteenpäin, että finaalipelit voitaisiin pelata Loimaalla.

Vuonna 2018 kotijoukkueen finaalipelit pelattiin Turussa Kupittaan palloiluhallissa ja sitä ennen Salo-hallissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän