Lounais-Suomen Osuuspankki pysyykin itsenäisenä

0
Arkistokuva: TS/Jori Liimatainen

Lounaismaan ja Lounais-Suomen Osuuspankit ovat lopettaneet yhdistymistunnustelut, joista ne kertoivat tammikuussa (LL 18.1.). Pankit kertovat, että tällä kertaa yhdistymishanke ei etene tämän pidemmälle.

– Tunnustelu on pankkien vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen prosessi. Tarkoituksena on tutkia parhaat vaihtoehdot asiakkaiden palvelutarpeiden tyydyttämiseksi pitkällä aikavälillä. Tunnustelussa kertyneet tiedot, näkemykset ja tulevaisuuskuvat eivät johtaneet hallitusten esitykseen pankkien yhdistymisestä, pankit toteavat tiedotteessaan.

Lounaismaalla on konttorit Salossa, Forssassa, Kiikalassa, Perniössä, Perttelissä ja Somerolla, Lounais-Suomen OP:lla Paimiossa ja Loimaalla.

Tunnustelut alkoivat, koska pankkien hallitukset näkivättarpeelliseksi selvittää, kykenisikö isompi pankki vastaamaan paremmin toimintaympäristön muutoksiin, sääntelyn vaateisiin ja kasvaviin asiakastarpeisiin.