Löysässä hirressä

0

Jos karttaa katsoo, niin Loimaalla ollaan aika keskellä ”ei mitään”. Lähimmät sote-toimipisteet olisivat Varhan suunnitelman mukaan Riihikoskella Pöytyällä ja Somerolla, ja kun tiedetään, että Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha on lopettamassa Punkalaitumen terveysasemaa ja OmaHäme Ypäjän ja Humppilan asemia, niin on selvää, että digi- ja etäpalveluiden osalta pitäisi edetä nopeasti.

Muuten tulee kovasti paljon kulkemista ja kaikista eniten palveluja tarvitseville vielä enemmän. Toivottavaa tietenkin on, että kukaan ei nyt ihan jokapäiväisesti terveyspalveluita tarvitsisikaan.

Hyvinvointialueiden palvelujen, henkilöstön, toimitilojen ja rahan(tarpeen) määrää on tälläkin palstalla ennenkin yritetty hahmottaa ja on niitä tullut siunailtuakin. Maakunnan kokoista palveluverkkoakaan ei kukaan palastalematta niele ja on esitetystä luonnoksen sisällöstä mitä tahansa mieltä, niin hyvää on se, että nyt on käsissä edes jotain konkreettista tulevista palveluista.

Löysässä hirressä onkin jo oltu.

Huomattavaa on, esimerkiksi Koskelle ja Oripäähän ei Varhan luonnoksen mukaan jäisi mitään sote-keskuspalveluja. Se voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa kunnissa muunkin palvelutarjonnan lipeämistä muualle.

Ei siitä löysästä hirrestä taidettukaan päästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän