LP-Vampula otti paikan mitalipeleihin

0
Yleispelaaja Jovana Biberdzic ja muu LP-Vampulan joukkue kiittivät yleisöä ottelun päätyttyä. Kuva: Antti Kaskinen.

LP-Vampula–OrPo 3–2 (21–25, 25–19, 18–25, 25–18, 15–12).

LENTOPALLO LP-Vampula Huittinen ja Oriveden Ponnistus taistelivat välieräpaikasta torstaina pisimmän mahdollisen kaavan mukaan. Viisieräinen ottelu päättyi kotijoukkueen eduksi, ja historiallinen ensimmäinen mitalipelipaikka toteutui LP-Vampulan kymmenennellä liigakaudella.

OrPo tuli otteluun vahvasti ja vei sekä ensimmäisen että kolmannen erän selvin numeroin. Vampula kuitenkin tasoitti ottelun toisessa erässä pitkälle erätauolle mentäessä. Neljäs ja viides erä olivat Vampulan, vaikka OrPo oli neljännessä erässä jo selvässä johdossa. Tilanteen 14–14 jälkeen hakkuri Cheyenne Jonesin syöttövuoro ratkoi erää Vampulalle. Jo ennen keskitorjuja Kate Brennan syötti yhden ässän ja Jones kaksi. Kun Jovana Biberdžić vielä löi yhden ässän, erä oli Vampulan.

Viides erä alkoi Vampulan johtaessa, mutta OrPo kiri eroa kiinni. Laituri Linnea Kuuselan onnekas ässä toi 12–9-johtoaseman, ja Vampula vei erän.

– Tätä me olemme kymmenen vuotta tavoitelleet ja nyt se sitten lopulta konkretisoitui, helpottunut LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie sanoi.

– Vuonna 2020 olimme hyvin lähellä, kun olimme jo neljäntenä runkosarjassa, mutta silloin taival katkesi koronaan. Tämä pääsy välieriin merkitsee meille tosi paljon, koska aina pitää yrittää menestyä. Pelaamme paljon pienemmällä budjetilla kuin monet joukkueet, jotka ovat jääneet taaksemme. Se osoittaa, että pelaaminen ei ole pelkästään rahasta kiinni.

Toiminnanjohtajan mielestä peli ratkesi tahtoon.

– Sen näki selvästi, että voimat olivat pelaajilla ihan loppu. Kaikki on tehty sen eteen, jotta pelaajat jaksavat pelata. Fysiikkavalmentaja Markku Köykkä on huolehtinut, että pelaajien jalat toimivat, ja psyykkiseen valmennukseen on kiinnitetty koko kauden huomiota. Pilvi Peltomaa on viime aikoina panostanut tähän, jotta korvienväli pysyy kunnossa. Ja joskus on käynyt vähän tuuriakin.

LP-Vampulan hakkuri Cheyenne Jones arvoi pelin olleen todella tiukka.

– Missään vaiheessa en uskonut, että häviämme, mutta olin vähän hermostunut välillä. Syöttöni toimi tänään hyvin. Olen ylpeä joukkueestamme. Mehän teimme LP-Vampulan historiaa. Teimme sen vaikeimmalla mahdollisella tavalla, viidennessä ottelussa ja viidessä erässä.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic oli ottelun jälkeen väsynyt, mutta onnellinen.

– Olen ylpeä joukkueestani siitä kaikesta, mitä olemme tehneet koko kaudella ja etenkin näissä puolivälierissä. Pelaajat eivät olleet ihan parhaassa iskussa, mutta pelasimme koko sydämellä. Juuri sitä pyysin joukkueeltani tässä pelissä.

Hän kiitteli OrPoa hyvästä vastuksesta ja totesi, että he olisivat yhtä hyvin ansainneet välieräpaikan.

– Mutta me ansaitsimme sen vielä enemmän, kun ajatellaan, miten olemme pelanneet koko kaudella. Tunsimme hyvin OrPon pelitavan, mutta teimme myös vähän virheitä. Me olimme kärsivällisempiä.

Paunovic myönsi, että syötöt toimivat hyvin. Joukkue teki 11 ässää ja vain kolme syöttövirhettä.

– Hyökkäyksemme ei ollut kovin hyvää niissä erissä, jotka hävisimme. Pelaajat halusivat tätä voittoa, vaikka he olivat väsyneitä. Vaikka meillä ei olisi nyt aikaa levätä, se on pakko tehdä.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin Cheyenne Jones. Hänen pistesaldonsa oli 26/+17. OrPon paras oli Milka Stijepic pistein 26/+18.

LP-Vampulan välieräsarja jatkuu jo maanantaina LP Kangasalan kotiareenalla. Huittisissa pelataan ensi viikon keskiviikkona.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän