Kirvesmies Johannes Pitkäranta paneloi omakotitalon ulkoverhoilua Loimaan PT Rakennuksen työmaalla Moisionpellolla. Talo on noin 130 neliötä ja tontti 1¿300 neliötä.

LOIMAA Viitisentoista vuotta sitten rakennettavaksi avattu Moisionpellon omakotitaloalue alkaa olla täynnä: kaikkiaan 37 tontista 31 on rakennettu. Kuun vaihteessa alueella oli enää yksi omakotitontti vapaana ja myymättä.

Kahdella tontilla ovat työt parhaillaan käynnissä. Niistä toinen on Loimaan PT Rakennuksen työmaa. Kyseisen omakotitalon pohjatyöt tehtiin viime syksynä. Varsinainen rakentaminen käynnistyi tontilla helmikuun alussa, kun valmiit ulkoseinäelementit ja kattotuolit saapuivat.

– Se oli sellainen säältä suojaan -toimitus, rakennusyrittäjä Petri Tattinen kuvailee.

Talon pitäisi valmistua neljässä kuukaudessa, toukokuun loppuun mennessä.

Kaupunki on kaavoittanut Moisionpellon viereiselle peltoalueelle, lähelle Nahkalinnaa uuden Juvanportin asuinalueen, mutta todennäköistä on, ettei sinne päästä rakentamaan vielä tänä vuonna.

Ennen yksityistä uudisrakentamista alueelle on laadittava kunnallistekniikka, ja sen rakentaminen on vasta suunnitteluvaiheessa.

– Suunnitelmia tähdätään niin pitkälle valmiiksi kesään mennessä, että saadaan urakkakilpailutus tehtyä ja päästään syksyn aikana töihin, kaupungininsinööri Osmo Hongisto aikatauluttaa.

Hän arvioi, että kunnallistekniikkaan liittyviä viimeistelytöitä jää ensi vuoden puolelle. Realistista lieneekin asennoitua siten, että tonteille päästään rakentamaan ensi vuoden keväällä.

Juvanportin alueen rakentaminen mahdollistaa 29 omakotitontin ja neljän rivitalotontin luovuttamisen.

Moisionpellolle johtavan tien varressa on vielä tilaa rivitaloille, ja rakennusyrittäjä Jani Laaksonen suunnittelee rakentavansa alueelle uuden kuuden asunnon rivitalon. Sen paikka olisi viime syksynä valmistuneen viiden asunnon rivitalon vieressä.

Uuden rivitalon rakentaminen riippuu markkinoista.

– Saman tein aloitetaan, jos on kysyntää. Vielä ei ole varauksia, Laaksonen sanoo.

Hän on jo suunnitellut rivitaloa. Sen asunnot olisivat 56–82 neliön suuruisia.

Petri Tattisen parhaillaan rakenteilla oleva talo tulee myyntiin. Se on varattu, joskaan kauppoja ei ole vielä tehty.

Talon lämmitys hoidetaan vesi-ilmalämpöpumpulla, ja käytännössä se toteutetaan vesikiertoisena lattialämmityksenä.

– Olisi tähän saanut kaukolämmönkin.

Tattisella ei ole vielä tiedossa seuraavaa isompaa työmaata. Hän jatkaisi mielellään omakotitalojen rakentamista avaimet käteen -periaatteella. Sitä ennen pitäisi kuitenkin löytää sopiva tontti ja ostaja Loimaalta.

Asuntorakentamisen yleisilmettä Tattinen luonnehtii hiljaiseksi. Markkinoita seuraavana hän on kuitenkin huomannut sen, että uudehkoja omakotitaloja ei ole Loimaalla juurikaan myytävänä. Joko ne menevät nopeasti kaupaksi tai ne eivät edes päädy välittäjille saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän