Olli Kuoksalla selvät lääkkeet savolaisten kaatoon

0
Arkistokuva: LL/Anu Vuorinen.

Lentopallo
Valtteri Arra
Kevät etenee ja vastus kovenee. Samalla panokset nousevat, kun taistellaan paikasta lentopallon Mestaruusliigan finaaliin. Hurrikaani-Loimaa onnistui lopulta kukistamaan Tuto Volleyn puolivälieräsarjassa, josta muodostui ennakoitua tasaisempi.
– Oli se iso helpotus, kun saatiin jatkopaikka. Vaikka tiedettiin paineet, niin tavallaan ne pääsivät yllättämään. Ennen kaikkea hyökkäyksen kanssa meillä oli ongelmia, varsinkin vieraspeleissä, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa huokaa.
Kuoksa ei laita nihkeää puolivälieräsarjaa Tuton hyvyyden piikkiin, vaan hänen mukaansa syy oli enemmänkin oman joukkueen tekemisessä.

Välieräsarjassa vastaan asettuu runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Savo Volley. Savolaiset aloittivat kauden nihkeästi, mutta vuoden vaihteen jälkeen joukkue on löytänyt toimivan pelitavan. Pitää muistaa, että joukkue on voittanut jo tällä kaudella Suomen cupin ja on vaarallinen vastustaja myös Hurrikaanille.
– Savo on erilainen joukkue kuin Tuto. Heillä on vahva hakkuri (Joonas Jokela), mutta myös muu joukkue on laadukas. He ovat tällä kaudella voittaneet pelejä, vaikka Jokelalle olisi sattunut heikompi ilta, Kuoksa huomauttaa.
Joukkueiden runkosarjan kohtaamiset olivat jokainen tiukkaa taistelua. Pelit ratkesivat vasta viidensissä erissä, joista Hurrikaani voitti kaksi ja Savo Volley yhden. Savo oli Raision Loimun lisäksi ainoa joukkue, joka haki Loimaalta vierasvoiton kauden aikana.
Kuoksalla on selvät lääkkeet siihen, millä tavalla savolaiset kaadetaan.
– Meidän pitää saada suoria pisteitä omalla syötöllä ja myös oman jatkopallopelaamisemme pitää olla tehokasta. Vaikka panokset kasvavat, en lähde kauko-ohjaamaan pelaajia, miten missäkin tilanteessa pitäisi sijoittua. Taktisella leijallekaan ei tehdä tässä vaiheessa enää mitään, vaan pitää uskaltaa antaa syöttöruudussa pallolle rohkeasti kättä.

Yhtä aikaa pudotuspelien kanssa ahkeroi Hurrikaanin Nooa Marttila. Marttilan pudotuspelikevät on tänä vuonna henkisesti raskaampi kuin ennen. Nuori mies osallistuu pelien ohessa ylioppilaskirjoituksiin, jotka miehen onneksi päättyivät hiljattain.
– Olihan se aika raskasta aikaa. Ensin aamulla neljä–viisi tuntia esimerkiksi pitkän matematiikan yo-kirjoituksissa ja sieltä suoraan hallille ja peliin. En muista, että koskaan olisi tuntunut näin raskaalle. Vaikka koulua ei ole pariin kuukauteen oikeastaan ollut, niin olen aina treenien lomassa lukenut kirjoituksiin. Nyt onneksi ne ovat takanapäin, ja pääsen keskittymään kokonaan lentopalloon, Marttila sanoo.
Marttila on samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa siinä, että Savo Volley on Hurrikaanin kaltainen joukkue, josta löytyy tulivoimaa.
– Meillä ei enää ole joukkueena paineita, ne jäi puolivälieräsarjaan. Mutta varmasti on luvassa kovat väännöt Savon kanssa. Uskon, että meidän torjunta-puolustuspelimme sekä kotietu ovat kovaa valuuttaa.
Hurrikaanin kotisaldo kevään pudotuspeleissä on edelleen virheetön. Se hoiti Tuton juuri kotipelien ansiosta. Turkulaiset eivät saaneet yhtään erää Loimaalla. Marttilalla on siihen selvä syy.
– Parketille saakka tuntee, kuinka koko Loimaa on meidän takana ja haluaa voittaa. Kotiyleisö on pitänyt älytöntä meteliä, ja se antaa meille lisäenergiaa.
Ottelupari aloittaa torstaina Loimaalla ja jatkuu lauantaina Kuopiossa. Kolmas peli on taas Loimaalla maanantaina. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän