Onko nyt aika?

0
LL Arkisto/TS/Kuvaaja: Riitta Salmi

Koska on oikea aika tehdä remonttia?

Kysymykseen on yhtä monta vastausta kuin vastaajaakin – jonkun mielestä ei koskaan, koska rahalle, ajalle ja vaivalle olisi muitakin käyttökohteita.

Omakotiliiton ja Urakkamaailman toteuttamasta remonttisuunnitelmia koskevasta kyselystä käy ilmi, että kolmannes vastaajista on viime aikoina lykännyt kotiensa korjauksia. Osa oman taloudellisen tilanteensa, osa remonttien kalliiden hintojen vuoksi ja osa on siirtänyt korjauksia yleisen taloudellisen epävaruuden vuoksi.

Vaikka vastaajia oli vain vajaa tuhat, on mielenkiintoista huomata, että jopa kaksi kolmesta suunnittelee remontoivansa kotiaan tänä vuonna. Useimmiten aiotaan ryhtyä ulkomaalaukseen, kylppäriremonttiin, pihahommiin, sisämaalauksiin tai energiatehokkuuden parantamiseen.

Suurin osa aikoo maksaa korjauskulut säästämillään rahoilla.

Osa vastaajista toteaa, että joutuu lykkäämään remonttia edelleen taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Se on harmi, sillä lykkääminen voi tietää vielä isompaa rahanmenoa myöhemmin.

Yksinkertaisin vastaus siihen, että milloin on oikea aika tehdä remonttia, on nimittäin se, että ajoissa. Ainakin niin ajoissa, että korjaamista vaativa asia ei ehdi aiheuttaa lisäongelmia tai laajempaa harmia kodissa.

Myös kodin huoltotöiden lykkääminen tai tekemättä jättäminen voi aiheuttaa ison loven lompakkoon myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän