Op Harjuseutu suunnittelee yhdistymistä neljän muun kanssa

0
Arkistokuva: TS/Jori Liimatainen

ALASTAROLLA JA ORIPÄÄSSÄ konttoreitaan pitävä Op Harjuseutu suunnittelee yhdistymistä neljän muun Osuuspankin kanssa. Yhdistymisselvityksessä ovat Op Harjuseudun lisäksi mukana Op Ala-Satakunnan, Op Lapin, Op Nakkila-Luvian ja Op Yläneen pankit. Alustavan aikataulun mukaan yhdistymisasiakirjat allekirjoitettaisiin tänä keväänä ja päätös yhdistymisestä tehtäisiin ensi syksynä pankkien ylimääräisissä osuuskunnan tai edustajistojen kokouksissa. Uuden pankin nimeksi tulee Sataharjun Osuuspankki.

Op Harjuseudun hallituksen puheenjohtaja Janne Tiiri vakuuttaa, että yhdistymisestä huolimatta konttoreita ei olla sulkemassa.

– Vaikka aikaisemmissa pankkifuusioissa pankkikonttoreita on vähennetty vähän herkemmin, meidän ajatus on, että näin ei tehtäisi, eikä mitään sellaista ole suunniteltu.

Hän sanoo, että yhdistymisen myötä asiakaspalveluun jäisi jopa enemmän aikaa, kun hallinto- ja sääntelyvaateet tehtäisiin viiden sijasta yhteen kertaan.

Henkilökuntaa ei myöskään ole tarkoitus vähentää, vaan asiakkaita palvelisi edelleen tutut henkilöt. Tiirin mukaan väkeä saatetaan jopa palkata jatkossa lisää.

– Isompi työnantaja saattaa helpottaa myös rekrytointia, koska työtehtävät ovat monipuolisempia ja isommassa pankissa pystyy erikoistumaan pidemmälle. Lisäksi se on työntekijän kannalta turvallisempi.

KESKUSTELUJA yhdistymisestä on käyty viime syksystä lähtien, ja kaikilla mukana neuvotteluissa olevilla pankeilla on ollut Tiirin mukaan vahva yhdistymishalukkuus. Yhdistymistä perustellaan muun muassa sillä, että isompi pankki voisi tukea toimialueen elinvoiman kehittämistä entistä paremmin. Voimien yhdistäminen parantaisi merkittävästi uuden pankin kykyä palvella ja rahoittaa isompiakin yritys- ja yhteisöasiakkaita.

Suunnittelussa mukana olevat pankit ovat kooltaan varsin tasavertaisia. Tarkoituksena on niiden mukaan rakentaa aidosti pankki, jossa koko toimialueen ääni kuuluu tasaveroisesti. Pankkien hallitukset uskovat myös, että yhdistymisen myötä syntyisi vahva pankki, joka olisi kykenevä vastaamaan jatkuvaan muutokseen.

Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta myöskään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, maksukorttinsa ja verkkopalvelunsa toimisivat kuten tähänkin asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän