Poliisin lupapalveluihin pyritään lisäämään ajanvarausaikoja – Kesäkuusta lupapalvelut palvelee taas kahtena päivänä

0
Poliisin lupapalvelupisteet ovat ruuhkautuneet pahasti koko Lounais-Suomen alueella. (Arkistokuva / LL / Sari Holappa)

LOIMAA/VARELIUKSENKATU Lounais-Suomen poliisilaitos vastaa kasvaneisiin asiakasmääriin ja matkustusasiakirjojen suureen kysyntään tarjoamalla lisää palveluaikoja asiakkailleen. Komisario Salla Kiuru sanoo, että Loimaan poliisiasemalle suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan kevään aikana yksittäisiä lisäpäiviä, joihin voi tehdä ajanvarauksen poliisin sähköisestä asiointipalvelusta.

– Päivien ajankohdat eivät ole vielä tiedossa, sillä ne riippuvat siitä, miten saamme virkailijoita paikalle.

Kiurun mukaan Lounais-Suomen poliisin lupapalveluihin saadaan lisää henkilökuntaa huhtikuun alusta. Hän toivoo sen auttavan pahasti ruuhkautunutta tilannetta.

Tilannetta helpottaa Loimaalla myös se, että kesäkuun alusta lupapalvelut on auki kaksi päivää viikossa nykyisen yhden sijaan. Aukiolopäivät ovat maanantai ja torstai.

– Yksittäisten päivien lisäksi myös tämä lisää hyvin ajanvarausaikoja.

Heinäkuun ajan Loimaan poliisiasema on kuitenkin kiinni.

Lounais-Suomen poliisi toteuttaa kevään kuluessa myös lupahallinnon pop up -palvelua Alastaron ja Oripään pankkikonttoreissa, joissa käsitellään pankin omien asiakkaiden passi- ja henkilökorttiasioita. Kiuru sanoo, että näihin palvelupäiviin ajat varataan pankin henkilökunnan kautta.

Poliisin lupapalvelupisteet ovat ruuhkautuneet koko Lounais-Suomen alueella. Jonoja syntyy erityisesti suuren henkilökorttikysynnän takia. Viiden vuoden välein uusittava kortti menee monella tänä vuonna vanhaksi, sillä vuosina 2018–2019 niitä haettiin ennätysmäärä. Vuonna 2019 myönnettyihin henkilökortteihin ei vielä tallennettu sormenjälkiä, joita alettiin ottaa lakimuutoksen jälkeen vuoden 2021 elokuusta. Nyt uusittavat kortit vaativat monella henkilökohtaista käyntiä lupapalveluissa. Lisäksi henkilökorttien kysyntä on kasvanut, koska pankit eivät enää hyväksy ajokorttia henkilötodistuksena. (LL 9.3.)

Ruuhkista huolimatta matkustusasiakirjojen toimitusajoissa ei ole tapahtunut muutosta. Henkilökortin tai passin normaali toimitusaika on kahdeksan arkityöpäivää ja pikatoimituksen kolme. Salla Kiuru muistuttaa lisäksi, että matkustusasioita voi edelleen hoitaa poliisiasemilla ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta, mutta tällöin asiakkaan on varauduttava jonottomaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän