Ruokakorteille on tarvetta yhä enemmän

0
Petri Soikkeli, Rafael Rantala ja Essi Hartikainen tulivat hakemaan ruokakorttia, jonka he totesivat olevan tarpeeseen.

LOIMAAN Kaupunginkirkossa oli jaossa tiistaina aamupäivällä 200 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa ruokakorttia, joilla saa ostaa 40 euron arvosta ruokaa omien tarpeiden mukaan. Tilaisuuteen saapui 120 henkilöä.

– Viime kesästä lähtien ruokakortteja on ollut jaossa 650 kappaletta tämän vuoden loppuun asti. Niistä Varha jakoi suurimman osan, ja nyt me SPR Loimaan osastolta jaetaan tässä tilaisuudessa 200 kappaletta. Mietimme sitten vielä, että miten jaamme jäljelle jääneet ruokakortit, SPR Loimaan osaston puheenjohtaja Heikki Vainio kertoi.

Suomen Punainen Risti on mukana ESR:n Aineellisen avun ohjelmassa, jonka on tarkoitus osaltaan helpottaa haastavaa nykytilannetta ruoka-avun tarpeen kasvaessa Suomessa samaan aikaan, kun hävikkiruoka on vähentynyt. Ruokakortilla voi maksaa kaupassa, ja siitä on rajattu pois alkoholi, tupakka ja pelaaminen.

– Ruoka-avun tarve on kasvanut myös Loimaalla vuosi vuodelta. Ruoka-avun hakijoiden joukossa on ihmisiä ihan laidasta laitaan. On yksineläviä, perheitä ja pariskuntia. Osalle ruoka-avun tarve on tilapäistä ja toisille kertaluonteista. Keskimäärin meidän ruoka-apumme parissa käy kerran viikossa noin 30 henkeä, ja tarjoamme koululta saatua hävikkiruokaa, johtava diakonissa Sirpa Laaksonen Loimaan seurakunnasta kertoi.

Ruokakorttia hakemaan tullut Essi Hartikainen kertoi ruokakortin olevan tarpeellinen hänen arkeensa.

– Tämä ruokakortti on siitä todella hieno juttu, kun saa ostaa sellaista ruokaa, mitä itse haluaa. Nyt kun tilanne on epävarmaa leikkauksien aikakaudella, niin on hienoa, että vähävaraiset saavat apua. Käyn joka viikko Alastarolla Tuttujen tuvalla, missä on aina kahvi- ja teetarjoilu. Siellä saa puuroa toisena päivänä ja toisena päivänä on koulun hävikkiruokaa tarjolla.

Hartikainen sanoi, että monelle kriittisessä tilanteessa olevalle apu on todellakin tarpeen.

– Elämässä voi tulla ihmisille eteen tilanteita, jolloin ei saa apua. Tiedän ihmisiä, joilla on ollut tuki katkolla ja kuukauteen ei ole tullut mitään tukea. Laskut kuitenkin pitäisi maksaa ja ruokailla.

Rafael Rantala puolestaan totesi, että on järjetöntä leikata vähävaraisilta ja vanhuksilta.