Savo Volley taisteli ottelusarjan tasoihin

0

Savo Volley–Hurrikaani 3–2 (23–25, 25–22, 22–25, 25–14, 15–10).

Taisteluvoitto. Sillä voi kuvailla lauantai-illan toista välieräottelua Savo Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välillä. Ottelu oli kolme ja puoli erää täysin Hurrikaanin hallussa. Sen pelaaminen oli suoraa jatkumoa Loimaan ensimmäisestä ottelusta. Vastaanotto oli rautaa, jatkopallopelaaminen rauhallista ja tehokasta. Sen lisäksi syöttö kulki tehokkaasti, mikä vaikeutti Savo Volleyn hyökkäyspelaamista. Erälukeminen oltua loimaalaisille 2–1 ja neljännen erän alku Hurrikaanille peräti 6–0, saattoi jokunen hätäinen Savo Volley fani jo lähteä oletettu tappio niskassa saunan lämmitykseen. Mutta. Ottelu alkoi uudelleen neljännessä erässä. Kolmessa ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Joonas Jokela piti joukkueen pelissä mukana. Pitkälti oli Jokelan ansiota, ettei ottelu päättynyt vieraille jo kolmen erän jälkeen. Jokelan unelmapeli venytti ottelun ensin neljänteen erään ja sen jälkeen viidenteen.

Kolmessa ensimmäisessä erässä Santeri Välimaa nautti pelinrakentelusta. Hurrikaanin vastaanotto antoi jälleen kerran mahdollisuuden erinomaiseen hyökkäyspelaamiseen, josta huolehtivat täsmäaseet Eetu Häyrinen, Greg Petty ja Daenan Gyimah. Kun Väinö Rahko hoiti oman roolinsa vastaanotto- ja puolustuspelissä, mikään ei osoittanut merkkejä, että vierastappio olisi tosiasia, tai edes millään tavalla realistinen.

Ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisu nähtiin neljännessä erässä. Hurrikaani kiskoi heti alkuun turvallisen 6–0 johdon. Sen piti riittää erä- ja otteluvoittoon, mutta toisin kävin. Savo Volleyn passarin Kevin Rodriguezin peräti kuuden syötön putki vei kotijoukkueen 7–6 johtoon. Rodriguezin taktiset lyhyet aloitussyötöt yllättivät loimaalaisten vastaanoton täysin, ja hyökkäyspeli puuroutui. Savo pääsi torjuntapelillä kiinni Hurrikaanin laitamiehiin, joiden hyökkäystehot alkoivat tippua uhkaavasti.

Neljännen erän sekoilu kostautui Hurrikaanin kannalta vielä viidennessäkin erässä, kun Savo onnistui torjumaan peräti kuusi kertaa. Jakub Kovac napsi kaikkiaan seitsemän torjuntapistettä. Eniten vaikeuksissa hyökkäysten kanssa oli Eetu Häyrinen, jonka päätöserän kolme ensimmäistä hyökkäystä päätyi torjuntapisteeksi Savolle.
– Oli yllättävän mielenkiintoinen peli. Kyllä neljännen erän johtotilanteen sulaminen vaikutti meidän viidennen erän pelaamiseen, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa sadatteli.
Päävalmentajan mukaan joukkue ei päässyt parhaimpaan hyökkäyspelin osalta.
– Meidän tarvitsee jatkossa vieraspeleissä onnistua hiukan paremmin. En ole kuitenkaan huolissani, meillä on hyvä henki joukkueessa pelaaminen kuosissa.

Toisen kohtaamisen tehokkaimmat olivat Jokela 26 pisteellä ja Petty 22 pisteellä.

Ottelusarja on nyt tasan 1–1. Kolmas peli pelataan Loimaalla maanantaina. Kolmannen pelin voittaja pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisemista keskiviikkona Siilinjärvellä.

Valtteri Arra