Sinun toiveesi, sinun tarinasi – Loimaan Lehti ja Loimaan seurakunta keräävät taas lukijoiden lempimusiikkia laulettavaksi yhdessä

0
Tervetuloa mukaan taas! Loimaan seurakunta ja Loimaan Lehti järjestivät lukijoiden virsitoiveisiin ja niihin liittyviin tarinoihin perustuneen yhteislaulutilaisuuden vuonna 2017. Nyt se vihdoin uusitaan - lähetä sinäkin toive ja tarinasi!

Hyvän vastaanoton vuosia sitten saanut yhteislaulutilaisuus saa vihdoin jatkoa. Loimaan seurakunnan ja Loimaan Lehden yhdessä järjestämän tilaisuuden juju oli se, että yhdessä laulettavia kappaleita saivat toivoa ihmiset itse ja toiveiden taustoista kerrottiin, kun kappaleet esiteltiin.

– Yhdessä laulaminen on hieno yhteisöllinen kokemus, samoin myös itselleen tärkeiden laulujen kuunteleminen. Haluamme tarjota tilaisuuden päästä laulamaan ja nauttimaan kauniista musiikista omakohtaisten tarinoiden kautta, Loimaan seurakunnan kanttori Marjukka Lehtola sanoo.

Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo kertoo, että ajatusta uudesta yhteislaulutapahtumasta on pidetty vuosien varrella yllä.

– Sain vuonna 2017 pidetyn tilaisuuden jälkeen monia yhteydenottoja, joissa kiitettiin tilaisuutta. Laulaminen joukossa oli rohkaissut monia itsekin avaamaan suunsa ja tarinat olivat koskettaneet kuulijoita.

Hän muistaa, miten eräs toiveensa ja tarinansa lähettänyt kertoi, miltä olikaan tuntunut saada jakaa oma kipeä muistonsa, vaikka kukaan ei tiennytkään, että se oli juuri hänen tarinansa ja kuulla sen jälkeen muistoihin liittynyt virsi.

– Ymmärsin hyvin tunteen. Kun laulajia oli paljon, musiikki ikäänkuin ympäröi lohduttavana ja oltiin yhtä.

– Toivomme, että saisimme kuulla pieniä ja suuria tarinoita, millä tavalla jokin laulu on koskettanut. Toivomme, että voisimme omalta osaltamme olla toteuttamassa toiveita ja jatkaa muistojen ketjua. Musiikki koskettaa ihmisiä eri tavoin ja tarinoiden kautta näkee musiikin toisesta vinkkelistä, Marjukka Lehtola toteaa.

Tarinan ei tarvitse olla taidetta eikä kielioppi ole siinä pääasia – pari riviä sydämestä ammennettuna riittää.

– Eikä toiveen taustankaan tarvitse olla mikään dramaattinen tapahtuma. Jaetaan yhdessä kaikkea ihmisen elämään ja elämänkaareen liittyvää, iloa, onnea, kenties suruakin ja tähän maailman aikaan sopivasti myös toivoa, Kati Uusitalo sanoo ja kannustaa kaikkia mukaan.

Kirkon ovella ei kuulustella katekismusta, ja tapahtumaan osallistumisella on muutenkin matala kynnys.

– Mukaan saa tulla omana itsenään ja laulaa ihan sillä äänellä mikä on. Tai olla laulamatta, ja tulla mukaan vain nauttimaan musiikista ja tapaamaan ihmisiä.

Toivotut-yhteislaulutilaisuus 28.4. klo 16 Loimaan Kaupunginkirkossa, Turuntie 32, Loimaa. Lähetä toiveesi ja pieni tarina siihen liittyen 8.4. mennessä.

FAKTA

 

Näin lähetät oman toiveesi

Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan täkäläisille ihmisille tärkeitä virsiä, hengellisiä lauluja ja musiikkia, joka on ihmisiä koskettanut.

Lähetä postikortti osoitteeseen Loimaan Lehti, Käsityöläiskatu 10, 32200 Loimaa.

Osallistua voit myös sähköpostilla (lukijalta@loimaanlehti.fi) tai vaikka tekstarilla 050 555 7526.

Kirjoita viestiin esimerkiksi virren numero tai nimi ja omat yhteystietosi.

Perustele myös toiveesi – kerro miksi virsi on sinulle tärkeä tai miksi kaikkien olisi sitä hyvä laulaa. Etusijalla ovat toiveet, joissa on mukana perustelu.

Yhteislaulutilaisuudessa kerrotaan toiveen taustoista, mutta ei mainita toivojan nimeä, jos tämä ei sitä halua.

Toiveiden tulee olla perillä 8. huhtikuuta mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän