Tiukkaa vääntöä padelkisoissa

0
Kisatuoksina täytti Helpadelin hallinKisatuoksina täytti Helpadelin hallin viikonloppuna. Ella Alanko-Salmisen pelipari Jenni Love jahtaa palloa iskeäkseen sen Maria Miettisen ja Sanna Kiurun kenttäpuoliskolle. viikonloppuna.

PADEL Viikonloppuna jytisteltiin lasikopeissa, kun Helpadelin hallissa järjestettiin kansalliset padelkilpailut. Lauantaina kisattiin miesten e- (ME) ja naisten d-luokissa (ND), ja sunnuntaina vuorossa oli naisten e-sarja.

ME-sarjaan osallistui viisi paria, ja turnaus käytiin kaikki vastaan kaikki -systeemillä. Kolme pareista keräsi tililleen kolme voittoa, ja parhaan eräsuhteen avulla voittoon iskivät Juha Sarkula ja Mika Penttilä.

– Pareja oli alun perin kuusi, mutta yhdellä parilla oli hieman liikaa ranking-pisteitä, niin he eivät voineet osallistua, loimaalainen Mikko Kärri kommentoi.

– Kansallisissa turnauksissa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja tulee erilainen fiilis pelata, kun on niin sanottu kilpailutilanne päällä, Lasse Alisaaren kanssa kolmanneksi sijoittunut Kärri lisäsi ja suositteli tutustumaan lajiin kickstart-tunneilla.

Lauantaina naisten d-sarjaan osallistui 12 paria. Voiton vei ykkössijoitettu forssalaiskaksikko Jessika Hakamäki ja Titta Vesala . He saivat 16 parin kaaviolla käydyssä kisassa ensimmäiseltä kierrokselta vapaalipun toiselle kierrokselle, ja toisen kierroksen vastus joutui keskeyttämään sairastumisen vuoksi, joten pelituntuma ennen välierää oli hieman kysymysmerkein koristeltu.

– Mulla on hyvä fiilis, mutta Titta on taas puolikuollut, niin saa nähdä miten menee. Viime aikoina kun ollaan kisoissa oltu, niin on tullut pelkkää kädenpuristusta, niin jos täällä sujuisi sitten vähän paremmin, Hakamäki kommentoi ennen välierää ja lupasi hoitaa kentästä 70 prosenttia, jotta pelipari pääsisi vähän helpommalla.

Vesalaa vaivannut kurkunpään tulehdus ei menoa haitannut. Vaikka puhe tulikin ulos pelkkänä pihinänä, niin jalat liikkuivat kiitettävästi. Pari on pelannut yhdessä noin kolmen vuoden ajan, joten yhteispelin sujuminen ei vaadi jatkuvaa kommunikointia. Parin suurimmaksi vahvuudeksi Hakamäki mainitsi arvaamattomuuden, sillä aina pelaajat itsekään eivät tiedä, mitä tuleman pitää.

– Ajateltiin, että olisi tiukempi turnaus, vaikka pelit olivatkin mukavan tasaisia eikä mitään 6–0-voittoja. Välillä tuntui, että vastustaja löi paljon paremmin ja juoksutti meitä, mutta me saatiin se piste kuitenkin. Ehkä vastustajat yrittivät hieman liikaa ja tekivät sitten virheitä, Vesala summasi finaalin jälkeen.

Paikallisväriä kentälle toivat myös Hanna Rannanperä ja Maria Toivonen . 11:nneksi sijoitettu parivaljakko sijoittui tiukkojen vääntöjen jälkeen kuudensiksi.

– Multa ainakin loppui energiat päivän edetessä, ja sitten alkoi tulla turhan helppoja virheitä. Ihan odotusten mukaan pelit silti sujuivat, Rannanperä kommentoi hyväntuulisena.

Sunnuntaina naisten e-sarjan voittivat Nelli Salonen ja Aino Rantanen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän