Toyotan myynti ja huolto loppuvat Loimaalta huhtikuussa

0
Auto-Center keskittää Loimaan toiminnot Forssaan. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA/LAMMINPERÄ Toyotan automyynti ja -huolto loppuvat Loimaalla. Myynti päättyy huhtikuun 6. ja huoltopuoli 26. päivä. Auto-Centerin paikallisjohtaja Jaakko Ala-Nissilä sanoo heidän keskittävän toimintansa Forssaan, jossa on suurempi toimipiste. Hänen mukaansa autoalalla vallitsee yleinen myllerrys, jonka vuoksi pienempien toimipisteiden kannattavuus on haastavaa ja yhdistymisiä isompiin yksikköihin nähdään.

– Lisäksi myynnin ja huollon kulut ovat kasvussa, mikä vaikuttaa kokonaisuuteen.

Muutosneuvottelut Loimaan toimipisteessä aloitettiin helmikuun 12. päivä, ja kaikille viidelle työntekijälle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä Forssaan. Toimitiloista Ala-Nissilä sanoo, että ne voidaan esimerkiksi myydä tai vuokrata, sillä ne ovat olleet omat.

TYÖNTEKIJÖILLE liikkeen lopettaminen tuli yllätyksenä. Vuoden päivät Auto-Centerissä asentajana toiminut Turkka Haavisto sanoo olon olevan pettynyt.

– Kuvittelin tämän olevan pysyvä paikka, ja sillä ajatuksella vaihdoin tänne. Liike on ollut täällä pitkään ja Toyotan autokanta on seudulla suuri.

Lopullinen tieto liikkeen sulkemisesta tuli Haaviston mukaan noin viikko sitten.

– Neuvottelujen alkaminen yllätti, sillä kaikki tavoitteet ovat täyttyneet.

Samaa sanovat huoltoneuvojana toimiva Markus Mattila ja automyyjänä palveleva Atte Äikää.

– Emme osanneet arvata, että liike voisi loppua.

Kaikki kolme ovat siirtymässä Forssan toimipisteeseen, mikä herättää tunteita puolesta ja vastaan. Haavistolle siirto tarkoittaa reipasta kasvua työmatkaan. Tähän saakka hän on voinut käydä töissä pyörällä.

– Nyt tulee 38 kilometriä lisää.

Mattilan työmatka kasvaa puolestaan 25 kilometriä ja Äikään kymmenen.

– Minulle se on melkein sama, kummassa käyn, Äikää toteaakin.

Mattila sanoo Forssan liikkeen olevan hänelle entuudestaan tuttu, sillä hän on työskennellyt siellä ennen Loimaalle tuloaan kahdeksan vuotta. Yhteensä vuosia on kertynyt samassa talossa 16.

– Olen kaivannut Forssasta entisiä työkavereita, ja nyt saan heidät takaisin, hän iloitsee.

Äikää puolestaan sanoo lähtevänsä odottavaisin mielin Forssaan, vaikka Loimaan liikkeen sulkeminen olikin pienoinen pettymys. Entinen yrittäjä sanoo kuitenkin viihtyneensä automyyjänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän