Uuden toimittajan myötä Hannu Onnelan myymälän tuotemäärä lähes tuplaantuu

0
Kramp oy:n jälleenmyyjäksi ryhtynyt Hannu Onnela viettää uudistuneen myymälänsä avajaisia huhtikuun alussa. Nyt on käynnissä suuri tyhjennysmyynti. Uudistuksen myötä tuotteiden määrä lähes tuplaantuu. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA/LOPOTINTIE Konehuolto Hannu Onnelan yrittäjä Hannu Onnela sanoo pohtineensa jo parin vuoden ajan jotain uudistusta yrityksensä toimintaan. Hän aloitti yrittäjänä vuonna 2001 tehden työ- ja maatalouskoneiden huoltoja kotipihassaan entisessä navetassa. Nykyisen Hirvikosken hallinsa hän rakensi noin kymmenen vuotta sitten, missä on ollut huoltojen lisäksi varaosamyymälä.

– Molempien osuus on ollut tähän saakka noin puolet.

Vuoden alussa hänen silmiinsä osui maatalouteen varaosia ja tarvikkeita toimittavan sekä kuluttajia ja teollisuutta palvelevan Kramp oy:n ilmoitus, jossa he etsivät uusia jälleenmyyjiä. Onnela sanoo tilanneensa sieltä tavaraa jo aiemmin, mutta nähtyään ilmoituksen, hän päätti kysyä, mitä yrityksellä olisi tarjota.

– Kun laitoin sähköpostia, ei mennyt kuin kymmenen minuuttia, niin sieltä jo ehdotettiin keskustelua.

HOLLANTILAINEN Kramp toimii ympäri Eurooppaa ja sen Suomen pääpaikka on Paimiossa. Onnela sanoo jatkavansa edelleen myös vanhojen toimittajien kanssa, mutta myymälän ilme muuttuu nyt Powered by Kramp -myymäläbrändin mukaiseksi.

– Tämän myötä valikoima lisääntyy ja tuotteiden määrä lähes tuplaantuu. Hinnat ovat myös kilpailukykyiset.

Jatkossa esimerkiksi traktoreiden, puimureiden ja työkoneiden varaosavalikoima on entistä laajempi. Valikoimissa on myös muun muassa työkenkiä, vaatteita, haalareita ja puutarhatyökaluja.

Kaikkiaan Krampilla on Onnelan mukaan yli puoli miljoonaa nimikettä.

– Ja Paimionkin keskusvarastoon avataan tänä vuonna noin 100 000 uutta nimikettä lisää.

Tavara kulkeutuu Paimiosta Loimaalle seuraavaksi päiväksi, ja Euroopan varastosta parissa päivässä.

– Haluan palvella asiakkaitani mahdollisimman hyvin ja pitää myös oman varastoni mahdollisimman suurena.

UUSISTA suunnitelmista on Onnelan mukaan tullut jo nyt myönteistä palautetta, sillä tähän saakka lähin Kramp-myymälä on sijainnut Laitilassa. Parhaiten tuotteet tunnetaan maatalousihmisten keskuudessa, mutta tulevaisuudessa hän toivoo, että myös muut kuluttajat löytävät ne. Parhaillaan Onnela sanoo rekrytoivansa kolmea työntekijää, joista kaksi sijoittuu huoltopuolelle ja yksi myymälän asiakaspalveluun. Käynnissä on myös perusteellinen myymälän siivous ja tyhjennysmyynti. Uuden myymälänsä avajaisia hän aikoo juhlistaa huhtikuun alussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän