Väylävirasto kartoittaa ylikulkusillan mahdollisuutta

0
Poikkitien tasoristeyksen tuntumassa ja Sortolantiellä on tehty tällä viikolla maastomittauksia ja pohjatutkimuksia. Ne liittyvät tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen, joka käynnistyi vuonna 2022. (Arkistokuva: LL / Sari Holappa)

LOIMAA Poikkitien tasoristeyksen tuntumassa sekä Sortolantiellä on tehty kuluneella viikolla maastomittauksia ja pohjatutkimuksia. Väyläviraston aluepäällikkö Erkki Mäkelä kertoo niiden liittyvän vuonna 2022 käynnistyneeseen tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen (LL 8.1.2022).

– Kartoitamme, voisiko sinne rakentaa ylikulkusiltaa, joka palvelisi kaikkia käyttäjiä kumipyöristä kävelijöihin.

Selvityksen alla ovat nyt maaperän rakenne ja ylikulun mahdollinen sijainti.

– Käytännössä mittaamme, kuinka pehmeää maaperä on ja minne ylikulku kannattaisi tehdä.

Ylikulkusillan rakentaminen riippuu Mäkelän mukaan myös kustannuksista, joita arvioidaan, kun kaikki tutkimukset on saatu valmiiksi.

– Jos se ei ole kustannusmielessä järkevää, silloin menemme todennäköisesti tiejärjestelyillä.

Alikulun rakentaminen puolestaan ei ole mukana vaihtoehdoissa sen kovien rakennuskustannusten vuoksi.

Mäkelä sanoo heidän pyrkivän siihen, että maastotutkimukset saadaan valmiiksi ennen kasvukauden alkua, jottei pelloille tarvitsisi enää siinä vaiheessa mennä.

– Todennäköisesti tutkimuksia tarvitaan vielä lisää, mutta yritämme saada ne valmiiksi mahdollisimman nopeasti.

Kun suunnitelmat ovat esittelyvaiheessa, Mäkelä sanoo heidän pitävän siitä toisen yleisötilaisuuden. Ensimmäisellä kierroksella tullut palaute on hänen mukaansa vaikuttanut näihinkin suunnitelmiin.

– On hyvä, että saamme palautetta paikallisilta, koska me emme tiedä kaikkia vaikutuksia, mitä ratkaisuilla voi olla maanomistajiin tai tienkäyttäjiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän