Aluehallitus esittää: sotepisteen palveluita pitäisi löytyä jokaisesta kunnasta

0
Varhan sote-keskusten palveluverkkosuunnitelman luonnoksessa esimerkiksi Oripään terveysasema sisältyi suljettavien kohteiden joukkoon.

VARSINAIS-SUOMEN hyvinvointialueen aluehallitus esittää ensi viikon keskiviikkona kokoontuvalle aluevaltuustolle hyväksyttäväksi useita muutoksia palveluverkon periaatteisiin.

Aluevaltuustolle esitetään esimerkiksi, että sotepisteen palveluita löytyy jokaisesta Varsinais-Suomen kunnasta. Esityksessä sotepisteillä on minimissään sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotto ja mahdollisuus laboratorion näytteenottoon. Sotepisteiden palvelut perustuvat asukkaiden palvelutarpeisiin ja voivat siten vaihdella sotepisteiden välillä. Sotepisteiden lisäksi asukkaita palvelevat laajemmalla palveluvalikoimalla soteasemat ja sotekeskukset.

– Hallitus oli yksimielinen palveluverkon periaatteista kokonaisuutena. Lähdimme siitä, että sote-pisteiden palveluita tarvitaan laajasti Varsinais-Suomessa ja omatiimimallia hyödynnetään kaikissa sotekeskuspalveluissa kuin perhekeskuksissakin palveluiden jatkuvuuden turvaamiseksi, aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja (kok.) kertoo Varhan tiedotteessa.

Palveluverkon periaatteet koskevat ikääntyneiden asumispalveluita, ikääntyneiden muita kuin asumispalveluja, perustason sairaalapalveluja, lasten, nuorten ja perheiden palveluita, mielenterveys- ja päihdepalveluja, sosiaali- ja terveyskeskuspalveluja, suun terveydenhuoltoa, toimintakykyä ylläpitäviä palveluja, työikäisten sosiaalipalveluja ja vammaispalveluja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän