Bisons iloitteli voittoon kauden viimeisessä ottelussa

0
Korisliigassa piste-ennätyksensä tehnyt Sami Tahvanainen oli hyvällä pelipäällä, kun Bisons päätti kautensa kotivoittoon Lahti Basketballista. Kuva: Anu Vuorinen

KORIPALLO Miesten Korisliigan kausi tuli Bisons Loimaan osalta päätökseen lankalauantaina, kun Lahti Basketball saapui vierailemaan Loimaan liikuntahalliin. Vaikka Bisonsin kokoonpanosta puuttui useampi isoja peliminuutteja kauden aikana pelannut pelaaja, ei se kotijoukkueen menoa haitannut. Vapautuneesti pelannut kotijoukkue rallatteli kauden viimeisessä ottelussaan voittoon lukemin 98–92.

Sarjapaikkansa jo toiseksi viimeisessä ottelussa varmistanut Bisons pelasi hyvin erinäköistä koripalloa kuin aiemmin tällä kaudella. ”Pienellä viisikolla” liikkeellä ollut kotijoukkue ampui rohkeasti kolmen pisteen viivan takaa osuen 11 kertaa 35 yrityksellä. Keihäänkärkenä kaaren takaa toimi erinomaisen ottelun pelannut Sami Tahvanainen (18p/4l), joka osui niin läheltä kuin kaukaa hyvillä prosenteilla tehtaillen uuden piste-ennätyksensä Korisliigassa.

Ottelun toisella jaksolla koettiin loimaalaisittain hieno hetki, kun vasta 14-vuotias Renne Kivinen teki debyyttinsä Bisons-paidassa. Kivinen ei arastellut vaan laittoi paikan tullen hyvällä itseluottamuksella palloa ilmaan ja teki uransa avauspisteet miesten pääsarjatasolla. Iltapuhteen tulokseksi Kivisen osalta jäi 3 pistettä ja raikuvat aplodit yli 660-päiseltä kotiyleisöltä, joka osasi arvostaa Loimaan Korikonkareiden kasvatin onnistumista.

Lahti johti pitkään ottelua, mutta viimeisen viiden minuutin aikana Bisons käänsi ottelun edukseen napaten neljännen voittonsa Lahti Basketballista kuluvan sesongin aikana. Biisonilauma vei viimeisen viisi minuuttia nimiinsä lukemin 19–9, kun niin ikään Korisliigassa piste-ennätyksensä tehnyt Lauri Kallio (24p/7s), sekä läpi kauden luottopelurina toiminut Isaac Davidson (15p/8l/4s) naputtivat viimeiset naulat vierasjoukkueen arkkuun.

Bisons jatkaa ensi kaudella Miesten Korisliigassa, kun taas Lahti Basketballin kohtalona oli tippuminen 1. divisioona A:han tämän kauden päätteeksi. Lahtelaisilla on vielä pieni takaportti liigaan, sillä mikäli divari-A:n voittaja ei ole halukas ottamaan vastaan paikkaa Korisliigassa tai ei täytä liigalisenssin ehtoja, paikkaa tarjotaan Lahdelle.

Korisliiga jatkuu pääsiäisviikon jälkeen pudotuspeleillä, ja mestari on selvillä viimeistään toukokuun loppupuolella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän