Hurrikaani kävi ryöstöretkellä Akaassa

0
Yleispelaaja Greg Petty on yksi nykyisen Hurrikaani-joukkueen johtajista. Kuva on joukkueiden ensimmäisestä finaalikohtaamisesta Loimaalla. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Akaa-Volley – Hurrikaani 1-3 (17-25,27-25,21-25,19-25)

Akaa-Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan toinen finaaliottelu Akaassa oli pitkälti samanlainen, kuin tiistaina Loimaalla. Akaan hyökkäysvoima lepäsi hakkuri Matej Smidlin varassa ja Hurrikaani puolestaan hyökkäsi monipuolisemmin. Hurrikaanilla on tämän kevään aikana ollut ongelmia vieraspelaamisen kanssa, mutta tänään niitä ongelmia ei ollut havaittavissa. Päinvastoin. Vieraat esittivät rauhallista ja määrätietoista pelaamista, missä omien virheiden määrä oli karsittu minimiin. Vastaavasti kotijoukkue sortui virheisiin. Erityisen hankalaa sillä oli syöttöviivan takana, jossa se teki 17 syöttövirhettä ja vain viisi ässää. Hurrikaanille merkittiin 16 syöttövirhettä, mutta samalla joukkue painoi peräti kymmenen ässää.

Ottelun alku näytti jo pelin suunnan. Kolmen pelatun pallon jälkeen Hurrikaanilla oli yhtä monta torjuntapistettä. Se oli jo tässä vaiheessa torjunut Smidlin, Mikko Räsäsen ja Petteri Tyynismaan kertaalleen. Samanlainen tiivis torjuntapeli jatkui koko ensimmäisen erän ajan, mikä laittoi Akaan passarin Ilja Ivanovin hankalaan tilanteeseen. Ivanov ei löytänyt avauserässä kuumia pelaajia, mutta verkon toisella puolella Santeri Välimaan näytti koko arsenaalinsa. Laitapelissä Välimaa luotti Greg Pettyyn, joka pelasi huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Samoin Väinö Rahko aloitti hyvin Nooa Marttilan paikalla. Kenellekään ei tullut enää yllätyksenä, että Daenan Gyimahilla oli ihan omat kuviot verkolla. Kanadalainen jatkoi käsittämättömällä tavalla myös toisessa finaalissa. Tällä kertaa pistesaldo näytti 15 pistettä, joista neljä oli ässää.

Toisessa erässä Akaan vastaanottopelaaminen tehostui sen verran, että myös kotijoukkue pääsi nostamaan hyökkäystehojaan. Toisessa erässä Akaa siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 4-3. Parhaimmillaan isännillä oli jo 22-18 johto, mutta Rahkon syöttövuoron aikana Hurrikaani nousi tasatilanteeseen ja kertaalleen jopa eräpalloon. Lopulta Akaa vei erän, vaikka oli ojentaa omilla virheillään sen vieraille.

Kolmannessa erässä alkoi Akaan pelaamisessa olla hermostuneisuutta. Se teki paljon helppoja virheitä, samalla kun Hurrikaanin pelaamista ja tekemistä kentällä leimasi rauhallisuus. Gyimahin erän kahdella ässällä ja Miika Haapaniemien yhdellä ässää mureni lopullisesti kotijoukkueen vastaanottopelaaminen. Tällä kertaa eniten vaikeuksissa oli libero Louis Pineau, jolle tuli ottelussa kaikkiaan peräti viisi vastaanottovirhettä.

Myös neljännessä erässä Gyimahin syöttövuorolla loimaalaiset repivät lisää eroa. Kun Akaa ei saanut omalla syötöllä Hurrikaanin vastanottoa millään rikki, pääsi Välimaa nautiskelemaan hyvän vastaanoton jälkeen monipuolisesta passipelistä. Nyt käytössä oli jälleen runkosarjasta tuttu kolmen metrin hyökkäys, jossa Petty murjoi palloa parkettiin. Kun Gyimah hyökkäsi 90% tehoilla keskeltä, oli Olli Kunnarin valmentama joukkue liian kovan vastuksen edessä.

Perjantaina Akaa oli jälleen täysin Smidlin (27pist.) varassa. Kun tshekkiläinen alkoi ottelun lopulla väsymään ja selvästi myös turhautumaan, loppui Akaan pyristely. Loimaalaisten monipuolinen pelaaminen käy ilmi myös tilastoista: viisi pelaajaa sai vähintään kymmenen pistettä. Eniten pisteitä teki Petty (16 pist.) ja Välimaallekin merkittiin kymmenen pistettä.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Akaassa. Kotijoukkueen on huomenna lähes pakko voittaa. Jos huomenna tulee kolmannen kerran putkeen tappio, on finaalisarjan kääntäminen sen jälkeen kovan työn takana. Hurrikaani on kahdessa ensimmäisessä finaalissa osoittanut, että sen materiaalin laajuus on nyt kova. Petty ja Gyimah ovat molemmat pelanneet hyvin, mutta Välimaa on ottanut Ivanovista selkävoiton.

Ensi viikolla tiistaina pelataan neljäs kohtaaminen. Jos viidennelle pelille on tarvetta, se on keskiviikkona.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän