Hurrikaani myrskysi Suomen Mestaruuteen

1
Hurrikaani ei jättänyt mitään epäselväksi finaalisarjassa Akaa-Volleytä vastaan. Kuva: Anu Vuorinen
Hurrikaani–Akaa 3–0 (25–19, 25–20, 25–22).
Hurrikaanille Suomen Mestaruus voitoin 4–0
LENTOPALLO Täpötäysi Loimaan liikuntahalli hakkasi tahtia rumpuryhmän päällikön Pavle Stevanovicin johdolla sellaisella hurmalla, ettei DJ Lautaskammon tarvinnut harkita taustamusiikin soittamista. Daenan Gyimah syötti kovan hyppysyötön, jonka finaalivastustaja Akaa–Volleyn vastaanotto sai vaivoin nostettua helpoksi hyökkäykseksi. Torjunnan vaimentama hyökkäys toimitettiin Greg Pettylle, joka iski pallon vastustamattomasti Akaan kenttään. Loimaan liikuntahallin katto nousi yleisön räjähtäessä ilmaan, kun loimaalaisseura nappasi historiansa ensimmäisen Suomen Mestaruuden suoraan neljännessä ottelussa.
Kanadalaiskeskari Daenan Gyimahille ei löytynyt finaalisarjassa pysäyttäjää, kuten ei koko Hurrikaanin hyökkäysarsenaalille.
Edellisessä ottelussa passarin ja toisen yleispelaaja vaihdolla miltei ottelun kääntänyt Akaa Volley marssitti tiistaina Lasse Jäntin ja Sebastian Pozo Hernandezin suoraan avaukseen.
Seurahistorian ensimmäinen mestaruus katkolla ja hurjan äänekäs, viimeiseen tolpanvieruspaikkaan asti täyteen pakattu kotisali kannustamassa voisi joillekin joukkueille luoda jännitystä ja jonkin asteisia suorituspaineita.
Jännitystä loimaalaisten otteissa näkyi vain syöttöruudussa, vaikka se avauserässä oli siinäkin vastustajaansa parempi. Ensimmäisistä kahdeksasta syötöstä puolet painuivat pitkäksi ja lopulta avauserässä molemmille merkittiin kuusi syöttövirhettä.
Hurrikaanin syöttö oli kuitenkin Akaan vastaavaa vaarallisempaa. Kahden ässän lisäksi painavat syötöt mursivat Akaan vastaanottoa moukarin lailla, eikä Jäntin pelinrakentelu ollut missään vaiheessa helppoa.
Toisessa erässä Akaa oli hyvin pelissä mukana 12–12-tilanteeseen saakka. Sitten syöttöruutuun asteli huippupelin pelannut Väinö Rahko ja syöttövuoron jälkeen Akaa ei enää taistellut erävoitosta.
Pitkälle erätauolle lähdettiin vakuuttavan Hurrikaanin raivottua tilanteeksi 2–0 ja osa Hurrikaanin faneista alkoi jo suunnittelemaan askelmerkkejään Loimaan kauppatorin valtaamiseen.
Olli Kunnarin valmentamalle Akaalle vastaantulijan rooli finaaleissa oli toinen putkeen. Viime vuonna VaLePa vei Pirkanmaan paikallisfinaalit puhtaasti ja tällä kertaa Kunnarin ryhmä jäi hopealle vielä selvemmin.
Loimaalaisillakin tappion karvaat maut olivat vielä ennen finaalisarjaa tuoreessa muistissa, vaikka pelaajistosta tuolloin mukana oli ainoastaan tälle kaudelle paluun tehnyt Loimaan Jankon kasvatti Kasimir Vuorinen.
– Mahtavalta tuntuu. Tällä hetkellä enemmän tämän kaupungin puolesta. Jokainen ymmärtää, että palloilussa viisi hopeaa ilman mestaruutta tuntuu erittäin pahalta. Tällä kaudella olimme selkeästi paras ja tasaisin joukkue koko kauden ajan, Vuorinen kommentoi kultahumun keskeltä.
Jankon kasvatti Kasimir Vuorinen otettiin finaalien aikana kentälle puolustus- ja bastaanottopelin erikoismieheksi libero Troy Goochin aisapariksi.
Pitkän tauon jälkeen Kunnari haki piristystä vaihtamalla Jäntin tilalle passariksi Ilja Ivanovin ja kun tämä ei tuntunut riittävän, otettiin Pozo Hernandezin tilalle Mikko Räsänen.
Vaihdot toivat hieman pontta akaalaisten peliin ja taistelivat tasaisen erän, mutteivat mahtaneet mitään pelin jokaista pelipaikkaa ja -osa-aluetta hallinneille keltapaidoille.
Kapteeni Santeri Välimaa pääsi moniosaaja Valtteri Arran syleilyyn. Kuva: Anu Vuorinen
Meteli oli korviahuumaava koko ottelun ajan ja liput liehuivat väsymättä kotijoukkueen puolesta. KUVA: Kati Uusitalo

 

Se on siinä! Tämä kuva ei paljon selittämistä tarvitse.
Kasimir Vuorinen ja Juha Vuolle toivat mestaruuspokaalin joukkueen rinkiin.
Mestaruuteen Hurrikaanin vei päävalmentaja Olli Kuoksa.
Hurrikaanin mestaruusjuhlat Loimaan Kauppatorilla perjantaina 19.4. kello 18.00.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän