Hurrikaani raivasi tiensä finaaliin

0
LL arkisto: Anu Vuorinen.

Savo Volley–Hurrikaani 1–3 (25–23, 22–25, 27–29, 19–25).

Hurrikaani-Loimaan pudotuspelikevään ensimmäinen vierasvoitto tuli täydelliseen paikkaan. Kun Tuto Volleyta vastaan puolivälierissä vieraspelaaminen oli vielä todella vaikeaa, samoin Kuopiossa toisessa välieräpelissä, napsahtivat palaset kohdilleen neljännessä Savo Volleyn ja Hurrikaanin kohtaamisessa Siilinjärvellä.

Hurrikaanille historian kuudennen finaalipaikan takuumies oli tuttu nimi: Greg Petty. Amerikkalainen oli neljännessä ottelussa loimaalaisten tuki ja turva, johon Santeri Välimaan oli helppo luottaa. Pettyn saldo Siilinjärven illassa oli 26 pistettä, 3 ässää ja hyökkäysteholukema 51 prosenttia. Iso osa hänen pisteistään tuli vielä jatkopallotilanteissa, eli niissä, joissa taidon lisäksi ratkaisee henkinen kovuus. Amerikan harmaakarhu osoitti olevansa parhaimmillaan keväällä, kun pelataan mestaruudesta.

Ensimmäinen erä ei vielä lupaillut vieraille finaalipaikkaa. Peli alkoi Hurrikaanin kannalta ailahtelevasti, ja laitapelaajien tehot olivat täysin Pettyn varassa. Tässä vaiheessa Eetu Häyrinen pysyi vielä savolaistorjunnan pihdeissä. Erän juoni oli aikaisemmista peleistä tuttu: Joonas Jokelan hyökkäysosaaminen oli vahvaa, minkä ansiosta kotijoukkue pääsi ensimmäiselle erätauolle johtotilanteessa. Vaikka erän lopussa Hurrikaani nousi pisteen päähän, erävoitto oli Savo Volleylle oikeutettu. Se teki erässä vähemmän virheitä, mikä lopulta maksoi vieraille erävoiton.

Toinen erä oli ottelun lopputuloksen kannalta ratkaiseva. Hurrikaani nappasi nopeaan tahtiin 4–1-johtotilanteen. Kaikki näytti tässä vaiheessa siltä, että tauolle marssitaan tasatilanteessa 1–1. Mutta. Jälleen kerran johtotilanteessa pelaaminen heikensi vieraiden hyökkäyspelaamista. Kun isäntien Kevin Rodriguez päätti syöttöputkensa, kotijoukkue oli jo 10–4 johdossa! Tässä vaiheessa Siilinjärven hallissa kovinkaan moni ei olisi uskonut, mitä seuraavaksi tapahtuu. Eniten vaikeuksia Hurrikaanilla oli torjuntapelaamisen kanssa. Savon hyökkäykset tipahtelivat torjunnan kautta kenttään, ja erityisesti Michael Michelaun iskulyönnit olivat vieraille haastavia. Kotijoukkueen Timo Tolvanen otti aikalisän tilanteessa 14–14. Tämän jälkeen Hurrikaanin pelaaminen rauhoittui, ja samalla onnistumisia alkoi tulemaan molemmista laidoista. Daenan Gyimahin avaruushyökkäykset omista korkeuksista lisäsivät savolaisten tuskaa. Erän lopulla Savo Volley sortui omiin virheisiin, ja kanveesissa jo kertaalleen käynyt Hurrikaani pääsi tasatilanteessa pitkälle erätauolle.

Kolmannessa ja neljännessä erässä käsikirjoitus oli sama. Hurrikaanin hyökkäyspelaaminen tehostui, ja myös torjuntapelaamiseen tuli lisää onnistumisia. Vastaavasti kotijoukkueen pelaaminen meni pakottamiseksi, ja pelistä katosi rentous. Neljännessä erässä Hurrikaani osoitti joukkueena kypsyyttä pelaten erittäin fiksusti ja vähillä virheillä. Neljännessä erässä sen hyökkäystehot olivat 62 prosenttia, kun Savo Volleylla lukema oli 43. Sen lisäksi Väinö Rahkon puolustusasenne nosti muun joukkueen puolustustahtoa. Rahko kaivoi palloa parketista esimerkillisesti ja toi samalla kentälle positiivista energiaa.

Läpi ottelun sankarin viittaa kantoi kuitenkin Petty, joka oli kotijoukkueelle täysin pitelemätön.

– Lähdettiin sillä teemalla, että yritetään nostaa hyökkäystehoja sille tasolle, missä ne olivat runkosarjassa. Ensimmäinen erä oli meiltä kauden paskin, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa hymähti.
Hän myönsi, että molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli Siilinjärvellä verrattain nuhaista.
– Toisessa erässä saatiin Väinö (Rahko) ja Eetu (Häyrinen) mukaan peliin. Lopussa Häyrinen otti joukkueen reppuselkään.

Välieräsarjan voitto otteluvoitoin 3–1 antaa Hurrikaanille muutaman lepopäivän. Ottelutahti on ollut tiivis, joten pieni lepo tekee ennen finaaleita varmasti hyvää. Finaalit ovat Hurrikaanille seurahistorian kuudennet. Finaalivastustaja tulee otteluparista Akaa-Volley– Valepa Sastamala.

Finaalit alkavat Loimaalla ensi viikon tiistaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän