Hurrikaanille kotivoitto ja sarja keskiviikoksi katkolle

0

Hurrikaani–Savo Volley 3–1 (30–28, 25–20, 23–25, 25–19).

Hurrikaani-Loimaan kotipelien puhdas saldo jatkui maanantaina. Edelleen ilman kotitappiota pudotuspelikevään aikana operoiva Hurrikaani kukisti kolmannessa välierässä savolaisvieraat niukasti.

Ottelu oli alusta loppuun saakka pienten marginaalien peli. Kumpikaan joukkue ei hallinnut eriä suvereenisti, vaan ottelu kulki muutaman pisteen erolla. Maanantaina Olli Kuoksa sai kentällä pari peliä huilanneen Nooa Marttilan, mikä piristi loimaalaisten hyökkäyspeliä, mutta ennen kaikkea rauhoitti vastaanottoa. Savo Volley saapui Loimaalle hiukan muutetulla pelitaktiikalla. Se lähti aloitussyötöissä liikkeelle isommalla riskikertoimella, tarkoituksena saada Hurrikaanin vastaanottoa rikki. Timo Tolvasen valmentama joukkue ei tässä aivan onnistunut mutta sai kuitenkin ahdistettua isännät ahtaalle.

Ottelusta jäi Savo Volleylle jossiteltavaa, varsinkin avauserän osalta. Siinä joukkueella oli paikka iskeä, mutta Hurrikaanin jatkopallopelaaminen oli tehokkaampaa. Alussa savolaisten hakkuri Joonas Jokela piteli jälleen kerran joukkuettaan mukana ottelussa. Maajoukkuehakkuri oli täysin pitelemätön, ja maanantaina hänen aloitussyöttönsä oli myös vaarallinen. Ottelun kuluessa Jokelan tehot laskivat, mikä helpotti kotijoukkueen pelaamista.

Vaikka Hurrikaani hävisi tällä kertaa prosenttien valossa vastaanottopelaamisen, pystyi Santeri Välimaa juonimaan hyökkäyskuvioita monipuolisesti. Neljä kotijoukkueen pelaajaa teki vähintään kymmenen pistettä, mikä osaltaan kertoo tasapuolisesti passijakaumasta. Kun Greg Petty ”jäi” 15 pisteeseen, nousi joukkueen kokenein Eetu Häyrinen (23 pist. +15) esille.
– Kyllä oli hieno tunnelma tänään täydessä hallissa. On aina helpompi pelata, kun on tunnelmaa. Silti harmittaa se, että annoimme kolmannen erän huolimattomuuttamme kaverille, hakkuri kommentoi.

Vaikka Savo Volley osittain Hurrikaanin avustuksella voitti kolmannen erän, ottelu pysyi neljännen erän kotijoukkueen komennossa. Neljäs erä oli Hurrikaanilta erittäin kypsää pelaamista. Omat virheet olivat vähissä, ja torjunta- ja puolustuspeli tylsistyttivät Savo Volleyn hyökkäyksiä.
– Pelattiin tänään hiukan paremmin täällä, kuin ensimmäisellä kerralla. Tehtiin jatkopallotilanteissa hiukan liikaa huolimattomuusvirheitä, Savon käskijä Tolvanen myönsi.

Kaksi tasavahvaa joukkuetta pelasi pitkiä palloralleja sekä loistavia yksilösuorituksia. Hurrikaani jatkaa edelleen käsittämätöntä kotipelien saldoa. Sen kotipelaaminen on itseluottamusta uhkuvaa, eikä Savo löytänyt tälläkään kertaa lääkkeitä isäntiä vastaan.

Keskiviikkona Siilinjärvellä Hurrikaanilla on mahdollisuus paketoida välieräsarja, mutta se vaatii kauden parhaan vieraspelin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän