Hurrikaanille toistamiseen vierasvoitto Akaassa

0

Akaa-Volley – Hurrikaani 2-3 (16-25,25-20,25-17,18-25,11-15)

Akaa-Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtasivat peräkkäisinä päivinä Akaassa. Eilisen tapaan, tälläkin kertaa Hurrikaani oli vahvempi. Vierasvoitto ei tullut helpolla, sillä kotijoukkueen pelaaminen oli parempaa, kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Akaan pelaaminen parani, kun Olli Kunnari vaihtoi ottelun alkupuolella Ilja Ivanovin tilalle passariksi Lasse Jäntin. Jäntin mukaan tulo toi kotijoukkueen hyökkäyspelaamiseen lisävariaatioita ja samalla sen hyökkäyspeli monipuolistui. Kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ivanov ruokki ahkerasti hakkuri Matej Smidliä, nyt passijakauma tasoittui.

Kolmannen finaalin avauserä oli Hurrikaanin tyrmäys. Se tuli otteluun latautuneena ja näytti välittömästi, että helpolla se ei nahkaansa myy. Ensimmäisessä erässä vieraat saivat Akaan näyttämään huonolta. Kuusi torjuntapistettä mykisti yli 1300- päiset kotiyleisön. Edes täsmäase Matej Smidl ei löytänyt keinoja torjunnan murtamiseen.

Toisessa erässä oli Akaan vuoro laittaa kaveri ahtaalle. Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla isännät nousivat ensin rinnalle, ja menivät kahden pisteen johtoon. Samassa erässä Jäntti korvasi Ivanovin ja passarin vaihto sekoitti hetkellisesti myös Hurrikaanin torjunta- puolustuspelaamista. – Kävi juuri, kuten yleensäkin, kun kaveri vaihtaa passaria. Meillä kesti hetken oppia Jäntin passityyli, Olli Kuoksa kertasi.

Toisen ja kolmannen erän aikana Akaa- Volley onnistui saamaan vastaanottopelaamistaan tarkemmaksi, mikä antoi Jäntille hyökkäyspuolelle mahdollisuuksia. Ottelun kuluessa Smidl pääsi paremmin otteluun sisälle, ja sen lisäksi myös kotijoukkueen keskihyökkäys alkoi nostamaan päätään.

Kolmannessa erässä oli Hurrikaanin vuoro olla totaalisesti purjeessa. Tilanne oli hetkessä 12-4, eikä edes Santeri Välimaan vaihtaminen Leevi Väänäseen piristänyt joukkueen pelaamista. Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että finaalisarja kaventuu. Kuten tässä finaalisarjassa on ollut tyypillistä, neljännestä erästä tuli vuorostaan vieraiden näytös. Eetu Häyrinen otti joukkueensa reppuselkään ja osoitti olevansa ”voittava hakkuri.” Häyrinen tykitti laidasta ja kentälle takaisin vaihdettu Välimaa paransi Greg Pettyn kanssa yhteisepeliä siihen malliin, että oli isäntien vuoro ottaa rumasti selkään.

Viides erä oli Häyrisen ässäsyöttöön saakka tasainen. Hakkurin ässällä Hurrikaani siirtyi 5-4 johtoon, eikä johtotilanteesta sen jälkeen enää päästänyt irti. Päätöserän ratkaisu tuli keskeltä. Välimaa otti ahkeraan käyttöön Miika Haapaniemen ja Daenan Gyimahin keskihyökkäykset, mikä antoi samalla tilaa laitapelaamiselle. Häyrisen lisäksi Gyimah onnistui ottelussa kolmannen kerran syöttämään ässän, mikä oli ottelun lopullinen sinetti.

-Tänään oltiin kovia henksesti. Kun pelataan peräkkäisinä päivinä, hyökkäystehot laskevat aina, Kuoksa viittasi Akaan 44% tehoihin ja Hurrikaanin 47% hyökkäystehoihin. Hurrikaaniluotsi kiitteli myös Häyrisen panosta, joka paikoitellen piteli joukkuetta mukana kamppailussa. – Tänään onnistuttiin jatkopalloissa myös Häyrisen kautta.

Ottelusarja on nyt 3-0 Hurrikaanille ja sillä on tiistaina mahdollisuus voittaa seurahistorian ensimmäinen Suomen Mestaruus. Ottelusarjan katkaiseminen ei ole koskaan helppoa, mutta Kuoksalla on tähän lääke. – Pidetään arki kasassa ja kunnossa. Jokaisen pelaajan on osattavat keskittyä seuraavaan harjoitukseen ihan normaalisti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän