Iäkkäiden palvelutalon rakentaminen alkaa kohta

0
Asumisyksikkö rakennetaan Tyksin Loimaan sairaalan lähelle, niin sanotulla Lindenin tontille. Kuva: LL arkisto.

Loimaan kaupungin lupajaosto hyväksyi rakennusluvan iäkkäiden palvelutalon rakentamista varten. Kolmikerroksinen palvelutalo rakennetaan sairaalan lähelle, Vapaudenkadulle.
Rakennusluvan hakijana on kohteen rakennuttaja ja omistaja Suomen Hoiva ja Asunto oy. Rakennuksen kerrosala on 4 400 neliötä.
Uuteen palvelutaloon tulee 70 asuinhuonetta. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan 21 yhteisöllisen asumisen ja ylempiin kerroksiin 49 ympärivuorokautisen asumisen asuinhuonetta.
Rakennuksen urakoi Rakennusliike Lapti.
Suomen Hoiva ja Asunto oy:n hankejohtaja Tuomas Terho arvioi, että rakennustyöt päästään aloittamaan toukokuun jälkipuoliskolla.
– Idea on, että rakennus valmistuu kesän 2025 jälkeen.
Rakennuslupahakemuksesta ilmenee muun muassa, että rakennuksen kellariin sijoitetaan väestönsuoja. Piha-alueelle rakennetaan pergola. Piha-aluetta suojataan liikenteen melulta pergolan yhteydessä olevalla meluaidalla.
Kaupunki on myynyt vajaan 5 800 neliön tontin Suomen Hoiva ja Asunto -yhtiölle 250 000 euron kauppahinnalla (LL 11.1.).
Palvelutalon arvonlisäverottomat kokonaiskustannukset ovat noin 11,5 miljoonaa euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara) on myöntänyt hankkeeseen rahoitusta (LL 20.12.2023).
Terho kertoo Aran rahoituksen muodostuvan avustuksesta ja korkotukilainasta. Avustuksen osuus on noin 4,1 miljoonaa euroa.
Uuden palvelutalon varsinainen toiminta on aikanaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tuottamaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän