Kaupunki toivoo useita tarjouksia ateriakuljetuksiin

0
Puistokadun keittiössä valmistetaan arkisin yli 1700 lounasta, joista noin 1200 kuljetetaan jakelukeittiöihin. Kokki Jaana Tuomarmäki annosteli muusia pienempiin astioihin lähetettäväksi eteenpäin kouluihin ja päiväkoteihin. Ruokapalvelutyöntekijä Zanna Mäkelä pakkasi ruokaa kuljetuslaatikoihin.

Loimaan kaupunki käynnistää kilpailutuksen koulujen ja päiväkotien ateriakuljetuksista.
Elinympäristölautakunnan hyväksymän tarjouspyynnön perusteella uusi sopimuskausi on vuoden mittainen, ja sen on tarkoitus alkaa ensi kesänä. Sopimukseen sisältyy yhden vuoden optio.
Kaupungin tekninen johtaja Antti Korte sanoo, että parilla edellisellä kilpailutuskerralla kaupunki ei ole saanut ateriakuljetusten hankintaan kuin yhden tarjouksen.
– Suotavaa olisi saada mahdollisimman paljon tarjouksia. Se olisi merkki siitä, että markkinat toimivat.
Kaupunki on uudistanut hankintaa. Ruokapalvelupäällikkö Pirjo Kivinen kertoo, että tarjouspyyntö on laadittu mahdollisimman selkeästi, jotta kaupunki saisi useampia tarjouksia sisälle.
Käytännössä tarjoajille annetaan pitkälle vapaat kädet ateriakuljetusten toteuttamiseen. Korte sanoo, että tarjouspyynnössä on määritelty lähinnä aikarajat, milloin ateriat ovat valmiita kuljetukseen ja mihin mennessä ne pitää toimittaa kouluihin ja päiväkoteihin. Itse reittisuunnittelu jätetään tarjoajan tehtäväksi.
– Tarjoaja voi itse optimoida reittejä.
Aikamääreet on laadittu sellaisiksi, että käytännössä niiden toteuttamiseen tarvitaan vähintään kaksi autoa ja kuljetusreittiä.
Kortteen mukaan aikaisempien vuosien kilpailutuksissa kaupunki pyysi hintoja yksittäisille kohteille, ja sen pohjalta muodostui urakan hinta.
Hankintaan sisältyvät paitsi ateriakuljetukset koulujen ja varhaiskasvatuksen toimipisteisiin, myös muita elintarvikekuljetuksia tuotantokeittiöiltä jakelukeittiöihin.
– Käytännössä se tarkoittaa aamu- ja välipalatarpeita, Kivinen havainnollistaa.
Palveluntuottaja noutaa aterialaatikot Puistokadun koulun keittiöltä ja kuljettaa ne eteenpäin jakelukeittiöihin.
– Toimipisteistä yli puolet sijaitsee keskustan ja Hirvikosken alueella, Kivinen sanoo.
Kaupungilla on myös toinen valmistuskeittiö Hirvikosken yhtenäiskoulussa, mutta siellä ruuat valmistetaan pääasiassa koulun omiin tarpeisiin.

 

Fakta

Ateriat kuljetetaan seuraaviin kohteisiin

Puistometsän päiväkoti.
Nappulan ja Sahramin päiväkoti.
Peltoisten vuoropäiväkoti.
Metsämaan päiväkoti.
Mahlapuiston päiväkoti.
Hirvimetsän päiväkoti.
Asemanseudun koulu ja Mellin päiväkoti.
Virttaan päiväkoti.
Metsämarjat -päiväkoti.
Niinijoen koulu ja päiväkoti.
Metsämaan koulu.
Kauhanojan koulu ja päiväkoti.
Keskuskoulu.
Kirkonkylän koulu.

Ateriat valmistetaan Puistokadun koulun keittiössä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän