Kunta teettää epäsiistin kiinteistön siivoamisen

0

ORIPÄÄSSÄ sijaitsevan epäsiistin yksityisen kiinteistön siivoaminen etenee.
Tekninen lautakunta päätti tilata siivoustyön konetyöt ja kuljetukset Koneurakointi Sauramo oy:ltä.
Päätökseen sisältyy muun muassa se, että sekajätteet kuljetetaan LHJ oy:n Hallavaaran jätekeskukseen, sähkö- ja elektroniikkaromu Pyhäjärviseudun ympäristöhuolto oy:lle, Kuusakoski oy:lle tai muuhun ilmaiseen vastaanottopaikkaan, puujäte Oripään Hakepalvelu oy:lle sekä renkaat ja metalli Eurajoen Romu oy:n Turun vastaanottopaikkaan.
Lautakunta valtuutti viranhaltijat sopimaan jonkin urheiluseuran tai työpajan kanssa jätteiden lajittelusta ja siitä maksettavasta korvauksesta.

Tekninen lautakunta tuomitsi syksyllä 2020 kiinteistön siivoamista koskevan teettämisuhan täytäntöön.
Tuolloin kiinteistöltä oli lajiteltu ja kuljetettu pois huomattava määrä erilaisia materiaaleja ja jätteitä. Kunnassa katsottiin kuitenkin, ettei kiinteistöä oltu siivottu riittävästi määräaikaan mennessä.
Lautakunnan valmistelusta ilmenee, että teettämisuhan täytäntöönpano on viivästynyt, koska kiinteistönhaltija on vakuuttanut siivoansa kiinteistön. Kiinteistöltä on teettämisuhkaa koskevan tuomion jälkeen viety paljon jätteitä pois, mutta kokonaan sitä ei ole siivottu.
Etelä-Satakunnan ympäristötoimiston viranhaltijat olivat pyytäneet tarjouksia siivoustyöstä.
Lautakunnan syksyllä 2020 tekemän päätöksen mukaan kiinteistön siivoamisesta aiheutuneet kulut veloitetaan kiinteistönomistajalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän