Loimaan työttömyys selvästi korkeammalla kuin vuosi sitten

0
Loimaan työllisyystilanne on kuitenkin hivenen parantunut alkuvuoteen verratessa. Arkistokuva: Ville Pohjonen, SSS.

Loimaan seutu Varsinais-Suomen työttömyys putosi maaliskuun aikana vaivaisella parilla sadalla hengellä helmikuuhun verrattuna eli keskimäärin vähemmän kuin normaalisti maaliskuussa. Määrästä suurin osa oli sidoksissa lomautusten päättymiseen.
Loimaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,2 ja Oripäässä 8,9 prosenttia. Ypäjällä työttömyysaste oli 9,8 prosenttia.
Loimaalla työttömyysaste on noussut 2,5 ja Oripäässä 1,1 prosenttiyksikköä viime vuoden maaliskuuhun verrattuna.
Varsinais-Suomessa työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 9,7 prosenttia, joka on 0,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli kuitenkin selkeästi pienempi kuin koko maassa (10,7 %) keskimäärin.

Työttömiä oli maaliskuussa kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta enemmän, Vakka-Suomea lukuun ottamatta.
Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Salon seudulla (10,0 %) sekä Turussa (12,3 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,4 %) sekä kunnista Ruskolla (4,5 %). Loimaan seutukunnan työttömyysaste oli 9,2 prosenttia. Huomattavaa luvuissa on, että Salon seutukunnassa oli maaliskuussakin suhteellisesti enemmän työttömiä kuin Turun seutukunnassa.
Työttömyystilaston mukaan Varsinais-Suomen seutukuntien tilanne vaihteli merkittävästi purettuna eri työttömien ryhmiin. Loimaan seutukunnassa näytti tilanne kokonaisuutena huonoimmalta, ja se heijastui erityisesti ulkomaalaisten ja miesten työttömyysryhmiin.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 22 800 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on noussut 2 000 henkilöllä eli kymmenen prosenttia, kun koko maan työttömien määrä on noussut samassa ajassa 13 prosenttia. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 300 henkilöllä (14 %) verrattuna vuodentakaiseen.

 

Maaliskuun viimeisenä päivänä Varsinais-Suomessa oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 000 kappaletta eli selvästi vähemmän (-40 %) kuin vuosi sitten. Loimaalla avoimia työpaikkoja oli 154 (-33 %) ja Oripäässä viisi (-17 %).
Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut Varsinais-Suomessa 17 300 kappaletta eli 39 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna maaliskuun aikana 10 500 kappaletta, joista 5 000 oli uusia maaliskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Uusia työpaikkoja tuli maaliskuussa tarjolle 47 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän