Loimantaina pääsi keikalle ja kaupoille

0
Popocousticin Paavo Laapotin ja Ville Vähätalon keikka Loimantaina toi Loimaan Oma sp –pankkiin runsaasti yleisöä.

LOIMAA Harvoin on lauantaiaamupäivisin tarjolla elävää musiikkia, mutta Loimantaina pääsi keikallekin, kun Popocousticin Paavo Laapotti ja Ville Vähätalo vetivät Loimaan Oma sp -pankissa akustisia keikkoja.

Harri Välimäki ei ollut paikalla esiintymisten takia, mutta jäi kahvitellessaan kuuntelemaan duoa.

– Hienolta tuntuu, hän kommentoi.

Myös Pertti Mäkinen ja Osmo Mäkinen , 11, kävivät kuuntelemassa musisointia, jonka jälkeen he lähtivät tutkimaan frisbeegolf-kiekkoja Sportiaan, Osmo kun on saanut isoisänkin innostumaan heittelystä. Lauantaina he olivat kuitenkin kaupoilla Loimantain eli Loimaan Lehden ja paikallisten yritysten yhteisen tempauspäivän innostamana.

– Hieno päivä tämä Loimantai. Ihmisiä tuntuu olevan liikkeellä enemmän kuin normaalina lauantaina, Pertti totesi.

Mäkiset sanoivat, että hulinapäivänä on helpompi poiketa itselleen vieraissakin kaupoissa tarjousten houkuttelemina. He myös kiittelivät liikkeiden tietävää palvelua.

– Urheiluliikkeessä saa jopa asiantuntevaa neuvoa, kun myyjät osaavat antaa yksityiskohtaisia vinkkejä urheilun suorittamiseen.

Pertti pohti kaupungin olevan nyt muutenkin jo Hurrikaanin voiton takia iloisessa nosteessa.

– Loimaa on todella hyvin kunnostautunut. Ainahan kelpaa olla loimaalainen, mutta nyt varsinkin.

Sportian kauppiaat Aleksi Lehtimäki ja Timo Mäkinen kertoivat teemapäivien tuovan usein uusiakin asiakkaita ja vilkastuttavan kaupankäyntiä tavalliseen viikonloppuun verrattuna.

– Aina täytyy olla mukana, kun jotain tapahtuu. Se on sitä yhdessä tekemistä, Mäkinen sanoi ja kertoi huomanneensa, että mitä enemmän yrityksiä on markkinapäivissä mukana, sitä innokkaammin lähdetään ylipäätään liikkeelle.

Kosmetologi Pauliina Maunula Loimaan Ykkösapteekista kertoi Loimantain olevan hieno päivä tuoda esille, että apteekissa on perinteisen lääkehoidon lisäksi esimerkiksi kosmetologin ja terveydenhoitajan palveluja.

– Mehän olemme vuoden jokaisena päivänä auki, mutta silti on tärkeä muistuttaa, että olemme olemassa, Maunula sanoi.

Hän toivoi, että teemapäivät madaltaisivat kynnystä ihan vain poiketa ja kysellä, mitä kaikkea tarjolla onkaan. Maunulan mielestä paikkakunnalla on nimittäin huippupalvelut ja niitä kannattaa käyttää.

– Jotta Loimaa pysyisi elinvoimaisena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän