LP-Vampulan kausi jatkuu pronssipeleissä

0
Kolmannessa välierässä LP-Vampulan parhaana palkittiin passari Lotta Kukkonen.

LENTOPALLO LP Kangasala oli kotonaan odotetun vahva. LP-Vampula Huittisen kotitappio keskiviikkona toisessa välierässä nakersi uskoa finaalipeleihin. Kangasala nappasi pitkäperjantaina paikan finaaliotteluihin ottamalla puhtaan 3–0 voiton LP-Vampulasta eräpistein 25–21, 25–20, 25–17.

Ottelu alkoi Vampulan kannalta murheellisesti, sillä Kangasala jyräsi jo 6–0 johtoon. Vampula sai koneensa vähän hitaanlaisesti käytiin ja tuli tasoihin tilanteessa 13–13. Sen jälkeen Kangasala kiristi otetta ja vei erän nimiinsä.

Toinen erä alkoi myös kotijoukkueen tahdissa, mutta Vampula pääsi erässä kerran johtoasemaan tilanteessa 10–11. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kangasala tahtoi voittaa erän ja teki sen Vampulalle hyvin selväksi.

Kolmannessa erässä Vampulan eväät oli syöty, sillä vuori oli noussut liian korkeaksi, jotta paikasta finaalissa voitaisiin vielä unelmoida.

Ottelussa nähtiin kummaltakin joukkueelta hyvää taistelua ja pitkiä palloralleja. Jokaista palloa puolustettiin viimeiseen asti.

Vampulan tehopelaajat jäivät pisteissä kuitenkin Linnea Kuuselan selän taakse. Kuuselan pisteet olivat 10/+6.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic peluutti koko rosteria, ja viimeisessä erässä huilaamaan pääsivät Jovana Biberdžic, Cheyenne Jones, Linnea Kuusela ja Lotta Kukkonen, kun peliaikaa saivat Pauliina Kovanen, Aliisa Mansikka-aho, Nanna Talvitie ja Elli-Saara Etelä.

– Cheyenne ja Jovana ovat olleet pudotuspeleissä liigan kärkinaisia. Cheyenne on tehnyt 154 pistettä ja Jovana 116. Siinä on ollut kahdelle naiselle urakkaa jo varsin paljon. Päätä ei siis kannata tunkea pensaaseen, sillä kausi on mennyt hyvin, LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie sanoo joukkueen tiedotteessa.

Toisessa välieräparissa ratkaisut ovat vielä auki. Puijo Wolley johtaa ottelusarjaa Pölkky Kuusamoa vastaan 2–1 voitettuaan Pölkyn vieraissa erin 3–1.

– Mikäli Puijo voittaa ja menee finaaliin, meillä on Pölkky vastassa ja ottelusarja alkaa Huittisista 7. huhtikuuta. Jos taas meillä on Puijo vastassa, silloin ensimmäinen ottelu pelataan Kuopiossa. Jos Puijo ja Pölkky tahkoavat välieräänsä täydet viisi ottelua, on varmaa, että meillä on pronssipelissä väsynyt ja pettynyt joukkue. He ovat joutuneet ajelemaan 400 kilometrin välimatkaa ottelujen välissä.

Pronssipelit pelataan Eurocup-otteluiden säännöillä. Pelataan kaksi ottelua, ensimmäinen runkosarjassa heikommin menestyneen kotikentällä ja toinen 10. huhtikuuta paremmin menestyneen kotikentällä. Jos otteluvoitot ovat tasan 1–1, pronssimitalit ratkaistaan ”kultaisessa erässä” heti toisen ottelun jälkeen.