Naislaulajat juhlivat videollakin

0
Loimaan Naislaulajat hakivat tunnelmaa synttärivideoonsa paikalliselta puutarhalta.

Loimaan Naislaulajat juhlii 45-vuotissynttäreitään ja sen kunniaksi he tekivät juhlavideon Järvisen Puutarhassa. Se on paikkana videon kuvaamiseen kuulemma täydellinen – kahdessa kuoron juhlakappaleessa on luonto vahvasti esillä ja etenkin Punaiset lumpeet -laulusta tulee mieleen puutarha. Kappale on loimaalaisen Viljo Marttilan sävellys, ja hänellä oli tunnetusti iso puutarha, joka oli peräti nähtävyys.

– Kappaleella halusimme muistella ja kunnioittaa säveltäjää, kuorolaiset toteavat.

Tällä hetkellä he harjoittelevat tulevaa syksyn konserttia varten. Pääsääntöisesti he harjoittelevat koululuokassa, mutta juhlavideoon he ovat itse äänittäneet kappaleet kotistudiossa.

– Etsimme koko ajan erilaisia keikkamuotoja jo hallussa olevien rinnalle.

Taannoin kuoro teki flashmob-tyylisen yllätysesiintymisen paikallisessa Prismassa keskellä ihmisten lauantaiostoksia.

Kuorossa on tällä hetkellä kaikkiaan 18 jäsentä, ja uudet ovat aina lämpimästi tervetulleita.

– Iällä tai osaamisella ei ole väliä. Ryhmässä on hyvä energia aina kun tavataan, kuorolaiset toteavat ja toivottavat kaikki tervetulleiksi kokeilemaan laulamista milloin vaan.

Virallisesti voi hakea kuoroon työväenopiston kautta, jos haluaa koko kaudeksi mukaan.

Viime syksynä kuorossa aloittivat uusina Neea Suonpää ja Tiina Tammi.

– Kiitos Irmeli Nummen, tässä sitä ollaan, Neea Suonpää sanoo ja kertoo ryhmässä jo vuosia mukana olleen Irmelin nimenomaan kannustaneen hänen tulemaan mukaan.

– On ollut valtava rikkaus löytää tällainen harrastus aikuisiällä lapsiarjen keskelle, Neea Suonpää kiittää, ja jo ”jonkin verran” kokeneempi kuorolainen, alttoa laulava Karoliina Kirvelä lisää vierestä, että Neeakin tietää nyt, mitä tekee seuraavat neljäkymmentäneljä vuotta.

Hän on nimittäin itse laulanut kuorossa jo 1980-luvulta saakka ja hänetkin värväsi mukaan ystävä.

– Tämä on hyvä tapa harrastaa laulua, oppii äänissä laulamista. Lisäksi on hyviä reissuja ja koulutuksia. Erilaisissa tapahtumissakin kuoro on päässyt esiintymään ja hakemaan ryhmälle hyviä kokemuksia.

Vaikka jännittäisi laulamista, ympärillä olevasta ryhmästä saa tukea.

– Eikä tarvitse yksin laulaa, saa varmuutta omaan ääneen. Porukassa tulee turvallinen olo ja ääniä on monta, laulu sointuu.

Naislaulajat on neliääninen kuoro, jolla on vuosikymmentensä aikana ehtinyt olla kahdeksan kuoronjohtajaa. Mekku Mutala on ollut kuoron johtajana nyt kaksi kautta.

– En ole ennen vetänyt kuoroja, mutta luotan, että kaikki tietotaito kyllä löytyy.

Hän haluaa olla johtajana helposti lähestyttävä.

– Vaikka on iloinen meininki, silti tehdään tavoitteellisesti eteenpäin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän