”Nyt ei kukaan tunnu tietävän mitä lähipalvelukonsepti oikein tarkoittaa”

0
Kunnanjohtaja Tatu Ujulan mielstä Ypäjän pitää jatkaa edunvalvontaa terveyspalveluiden suhteen, sillä terveysasemien tilalle tyrkytetystä lähipalvelukonseptista ei ole vielä selkeitä määrittelyjä. Kuva: LL arkisto.

Ypäjä, Humppila
Kanta-Hämeen aluevaltuuston tiistainen maratonkokous Hämeenlinnassa sinetöi äänestyksien jälkeen Ypäjän ja Humppilan kuntien terveysasemien lakkauttamiset (LL 11.4.). Tulevaisuudessa Ypäjän ja Humppilan asukkaat joutuisivat matkaamaan joko Forssaan tai Jokioisiin terveys- ja sosiaalipalveluiden perässä.
Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula pitää lakkautuspäätöstä todella ikävänä, mutta ei ole menettänyt aivan kokonaan toivoaan. Hän sanoo, että kokouksessa keskusteltiin niin sanotusta lähipalvelukonseptista. Se olisi suunnattu väestönosalle, jonka palveluiden saanti voi vaarantua merkittävästi liian pitkien etäisyyksien ja julkisen liikenteen puutteiden vuoksi.
– Meidän on kuntana jatkettava edunvalvontaa, ja olla mukana määrittelemässä, mitä lähipalvelukonsepti oikein tarkoittaisi. Nyt ei oikein kukaan tunnu tietävän, mitä se tarkkaan ottaen pitää sisällään.
Hän sanoo keskustelujen jatkuvan ensin oman kunnan päättäjien ja myöhemmin hyvinvointialueen viranhaltijoiden kanssa.
– Myös jokainen päättäjä pystyy vaikuttamaan oman puolueensa kautta.
Pettynyt on myös Humppilan kunnan vt. kunnanjohtaja Antti Ahonen. Hän sanoo kunnan ensisijaisena tavoitteena olleen säilyttää oma terveysasemansa.
– Aluevaltuuston kokouksessa Humppilan terveysasema sai kannatusta kaikista valtuustoryhmistä. Lisäksi äänestyksessä meidän puolella oli yli 40 prosenttia valtuutetuista, hän harmittelee äänestystulosta.
Koska terveysaseman sulkeminen näyttää nyt todennäköiseltä, Ahonen sanoo lähipalvelukonseptin olevan seuraava vaihtoehto.
– Tavoitteena on saada lähipalvelupiste mahdollisimman laajoilla toiminnoilla, hän linjaa.
Hän myös painottaa, että lähipalvelupiste ei olisi mikään väliaikainen vaan pysyvä ja kiinteä ratkaisu. Akuuttia hoitoa ei kuitenkaan enää olisi tarjolla.
Ahosen mukaan Kanta-Hämeen alueen kuntien johto on tapaamassa hyvinvointialueen virkajohtoa aivan lähiaikoina.
– Keskusteluja tullaan käymään kaikista ajankohtaisista asioista hyvinvointipalveluihin liittyen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän