Oripään kirkko jäi ilman korjausavustusta

0
Oripään kirkko. Kuva: LL arkisto.

ORIPÄÄ Kirkkohallitus ei myöntänyt Pöytyän seurakunnalle avustusta Oripään kirkon korjaustöihin.

Kirkkohallituksen tiedotteesta ilmenee, että Oripään kirkossa kyse oli alapohjan korjauksesta ja kattovesien uudelleen ohjauksesta. Kustannusarvio oli 156 000 euroa, josta suunnittelun osuus oli 3 110 euroa.

Kirkkohallituksen päätöstä perustellaan sillä, ettei avustusta myönnetä perustuen laskennalliseen avustusprosenttiin. Avustusta ei myönnetä suunnitteluunkaan, koska sen kustannukset ovat alle 5 000 euroa.

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi kokouksessaan valtion rahoituksesta kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon seurakunnille yhteensä noin 8,5 miljoonaa euroa. Kirkon keskusrahastosta myönnettiin korjausavustuksia yhteensä noin 1,5 miljoona euroa. Avustushakemuksia saapui 126 kaikkiaan 72 seurakuntataloudesta. Hakemusten kustannusarviot ovat yhteensä noin 28,7 miljoonaa euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän