Parkkeeraukseen tarkkuutta, toivoo lukija

0
Kuvituskuva LL Arkisto/SSS

Kuunnelkaa Tommi Läntisen Syvälle sydämeen sattuu. Miettikää sen jälkeen, onko järkevää laittaa n.1000 oppilasta samaan laitokseen. Kuka valvoo, ettei kiusaamista tapahdu? Kenen on vastuu, jos lapsen pää ei enää kestä kiusaamista. Mitä isommat laitokset, sen enempi on vaaraa, että tapahtuu näin. Motiivina kiusaaminen.

syvälle sydämeen sattuu

Eikö vieraspaikka ole tarkoitettu vieraille? Eikä talon asukkaan pitkäaikaiseen käyttöön! Näin näkyy Satakunnantien asukas toimivan. Vai maksaako hän kahdesta paikasta??

Sama sääntö kaikille

muistan teoksen häpeämättömyyden nousu, sopii nykytilaan. Missä kaikki on sallittu mikä ei ole kiellettyä

Euroopassa ja vähän globaalistikin vallitsee nykyään selkeä kahtiajako ihmisten ja myös valtioiden välillä, lähinnä poliittisesti. Suomessa kahtiajakoa ns. arvojen eli selkokielellä mielipiteiden välillä on myös maaseudun ja kaupunkien välillä. Kaupungeissa on elokapinaa, pride-kulkueita ja pyrkimystä EU:n ihannointiin kaikessa. Maaseudulla eletään luonnon keskellä, nähdään sitä elokapinan kaipaamaa metsää joka päivä ja joka puolella. Täällä suhtaudutaan EU: hun varauksellisemmin, nähdään myös ne asiat, joissa Suomen etu ei ole yhteneväinen Euroopan kanssa. Esimerkkinä vaikkapa metsäteollisuus ja hiilinielut, maatalous yleensäkin. Euroopan unionissa Saksan ja Ranskan vetämä linja halutaan koko EU:n yhteiseksi linjaksi. Ja vielä vasemmiston ja keskustaa edustavien linjan katsotaan olevan ainoa oikea suhtautumistapa asioihin. Erilaisuutta ei suvaita. Esim. Unkariin, Puolaan, Itävaltaan ja pariin muuhunkin itsenäisesti ajattelevaan valtioon suhtaudutaan tuomitsevasti, sen sijaan että näidenkin maiden mielipiteitä kunnioitettaisiin ja edes yritettäisiin ymmärtää. Englanti jo kyllästyi EU:n eli lähinnä Saksan ja Ranskan dominointiin. Mutta tästäkin huolimatta lähinnä vasemmisto-keskustalinja jyrää aina vaan samalla linjalla, olettaen muiden maiden alistuvan politiikkaansa. Kyllä, maailma on kahtiajakautunut.

Matti Ojala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän