Punkalaitumen pappila on jälleen myynnissä

0
Pappila sijaitsee Kostilantiellä. Kuva: Huutokaupat.com.

PUNKALAITUMEN seurakunta myy pappilan. Kohde on asetettu myyntiin huutokaupat.com-sivustolle. Lähtöhinta on 200 000 euroa.

Hirsirunkoinen pappila on noin 500 neliötä. Rakennus myydään noin 8 000 neliön tontilla, joka kuitenkin erotetaan ostajan kustannuksella.

Huutokauppasivustolta ilmenee muun muassa, että pappilan päärakennus on valmistunut vuonna 1898. Valmistuessaan kyse oli yhdestä Suomen suurimmista pappiloista.

Rakennukseen on tehty useita peruskunnostuksia vuosikymmenten saatossa. Esimerkiksi papin asuintiloja uudistettiin vuonna 1985, ja seuraava isompi remontti tehtiin vuonna 2016. Vuoden 2021 jälkeen huoneistossa ei ole ollut asukkaita.

Pappila siirrettiin maalämpöön vuonna 2012, sitä varten on tehty kolme porakaivoa. Kiinteistö on liittynyt kunnan vesijohtoverkostoon ja jätevesiä varten on sakokaivo. Kiinteistöllä on mahdollisuus liittyä kunnan jätevesijärjestelmään.

Tällä hetkellä pappilassa on seurakunnan työntekijöiden työtiloja, ja siellä järjestetään kerhoja ja kokoontumisia seurakunnan toiminnan puitteissa. Pappila on ollut lämmitettynä ympäri vuoden.

Pappila tuli myyntiin huutokauppasivustolle maanantaiaamusta.

Aiheesta uutisoi aiemmin Aamulehti.

Maanantaina puolen päivään mennessä kohteesta ei oltu vielä jätetty tarjouksia. Huutokauppa päättyy 14. kesäkuuta.

Lopullinen myyntipäätös tehdään Punkalaitumen seurakunnan kirkkovaltuustossa.

Seurakunnan talouspäällikkö-toimistosihteeri Outi Uusi-Kouvo kertoo, että pappila oli myynnissä huutokauppasivustolla jo viime kesänä, mutta tuolloin kohteelle ei oltu asetettu pohjahintaa.

– Kauppahinta ei noussut tuolloin rakennuksen arvoa vastaavalle tasolle, hän kertoo ja sanoo korkeimman tarjouksen olleen noin 162 000 euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän