Takamatkaltakin ehtii

0
LL Arkisto/TS Kuvaaja: Mikael Rydenfelt

Tapaamme vakuutella toisillemme ja etenkin lapsille ja nuorille, että Sinusta voi tulla mitä vain, kunhan uskot itseesi. Onko tosiaan näin ja onko tämä se kannustavin viesti, mitä voimme jakaa?

Loimaalaisellakin koripalloparketilla Salon Vilppaan paidassa nähty Juho Nenonen kiistää tämän kolumnissaan ( Salon Seudun Sanomat 19.4.) ja kirjoittaa, että meistä kaikista ei voi tulla ammattiurheilijoita, astronautteja tai presidenttejä. Paikkoja ei ole joka oksalla ja pyrkijöitä riittää – uskominen ei siinä riitä.

Nuorille koripalloilijoille puhumaan kutsuttu ammattiurheilija sen sijaan muistutti, ettei ole epäonnistumista, jos yrittää, mutta ei pääse tavoitteeseensa. Se on hänen mukaansa uuden oppimista itsestä, joka puolestaan on elämän tärkeimpiä asioita. Epäonnistumista on se, ettei yritä ja joutuu sen vuoksi loppuelämänsä jossittelemaan sitä, mitä olisi voinut tapahtua, jos…

Jos lakkaa pitkäksi aikaa yrittämästä ja asiat pääsevät kovin huonoon kuntoon, moni heittää pyyheen kehään ja ei enää aloitakaan yrittämistä. Tällaisen ajatusmallin on omissa oppilaissaan havainnut loimaalaissyntyinen erityisopettaja, rehtori ja kasvatustieteen tohtori Sirpa Koskinen, joka opettaa erityiskoulussa ( LL 18.4.).

Motivaatiota yrittämiseen on saatu aikaan sillä, että tietä tulevaan on avattu pienin askelin – koulussa esimerkiksi kertomalla mitä suorituksia ja osaamista vaaditaan eri aineiden numeroiden saamiseen. Takamatkaltakin siis ehtii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän